Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

S návratom sa neponáhľali: Na tieto pokračovania sme čakali viac ako desať rokov!

pokračovania úspešných filmov Zobraziť galériu (2)
pokračovania úspešných filmov (Zdroj: koláž Telkáč)

Zvyčajne sa pokračovania úspešného filmového hitu dočkáme do roka maximálne dvoch. Tvorcovia niektorých snímok však nechali fanúšikov v napätí čakať viac ako desať rokov. A v týchto prípadoch to úmorné čakanie veru stálo za to.

Rodinka úžasných 2 (2018)

V týchto dňoch prichádza do kín pokračovanie úspešného animáku z roku 2004 - Rodinka úžasných, na ktoré sme si však museli počkať celých štrnásť rokov. Samozrejme, jednotka je jednotka, no aj dvojka si už stihla vyslúžiť množstvo pochvalných hodnotení. Réžie a scenára sa opäť ujal Brad Bird a príbeh pokračuje v podstate tam, kde skončila prvá časť.


Mohlo by vás zaujímať:Priklincovali nás do sedačiek už od začiatku: Toto sú najlepšie otváracie scény všetkých čias


Hľadá sa Dory (2016)

Mimoriadne vydarený animák Hľadá sa Nemo z roku 2003 v čase svojej najväčšej slávy pobláznil všetkých - malých aj veľkých divákov, a jeho pokračovanie nikto ani neočakával. Ľudia z Pixaru však ukázali, že dokážu aj z ničoho upliesť pokračovanie, a tak sa na svetlo sveta dostal sequel Hľadá sa Dory. Samozrejme, oproti pôvodnému príbehu ide o slabší výkon, no príbeh z podmorskej hladiny dokázal zabaviť deti každého veku a u tých starších ide zase o nostalgiu.


Mohlo by vás zaujímať:Komiksovky, biografie, rozprávky aj akčné filmy: Toto nás čaká v druhej polovici roka


Jurský svet (2015)

Filmový kúsok Stevena Spielberga, úplne prvý Jurský park, sa stal legendou. Po ňom nasledovali ešte dve pokračovania. Tie síce boli úspešné, no už sa na jurskú prvotinu nechytali. Preto tvorcovia poriadne prekvapili, keď sa rozhodli pre ďalšie pokračovanie. A to po celých dlhých štrnástich rokoch. Réžie sa chopil Colin Treworrow a napriek tomu, že tomuto sequelu len málokto veril, dokázal divákov poriadne poblázniť.

Krstný otec 3 (1990)

Adaptácia románu Maria Puza sa právom zaradila medzi filmové legendy. Prvé dve časti vyšli s rozdielom dvoch rokov, no do tej tretej sa už nikto príliš nehrnul. Dokonca bola táto práca ponúknutá hviezdnemu Sylvesterovi Stallonovi, no nakoniec mu tento projekt odobrali a vrátili ho pôvodnému tvorcovi Coppolovi. Ukončenia trilógie sme sa tak dočkali až o šestnásť rokov neskôr. Získal sedem nominácií na Oscara a hoci nedosiahol úplne kvalitu svojich predchodcov, ide o veľmi úspešnú snímku.


Mohlo by vás zaujímať:Kaderníčka, tesár či kuchár: Kedysi boli veľkými hviezdami, dnes pracujú ako bežní smrteľníci


Príbeh hračiek 3 (2010)

Prvý Príbeh hračiek nám tvorcovia z Pixaru predviedli v roku 1995. Dočkali sme sa vynikajúceho animáku a štúdio zarobilo obrovské peniaze. Podobný úspech a kvalitu si udržalo aj pokračovanie uvedené o štyri roky neskôr. Ďalší Príbeh hračiek však na scénu prišiel až po desiatich rokoch. Príjemná nostalgia, potrebná dávka humoru, Oscar za najlepší animovaný film aj pieseň i vysoké tržby. Jednoducho, čakanie sa skutočne vyplatilo.

Viac o téme: Jurský parkKrstný otecHľadá sa NemoRodinka úžasnýchToystory
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu