Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Rodina v hlavnej úlohe: S týmito seriálmi sa z tej svojej zaručene nezbláznite

(Zdroj: Canadian Television (CTV))

S rodinou v poslednej dobe trávime veľa času, a to najmä v uzavretom priestore svojho domu či bytu. A kým je to v niektorých prípadoch úplná pohodička, v tých ďalších sa dá spoločne obývaná domácnosť prirovnať k bojovému poľu. Odľahčiť situáciu však môžu seriály, v ktorých hlavný prím hrá práve rodina. Predstavte si, že by ste sa ocitli v karanténe práve s niektorou rodinou z nasledujúcich seriálov.

Krok za krokom (1991 - 1998)

Na úvod sa patrí dať do zoznamu klasiku, ktorou žil každý tínedžer i dospelák v deväťdesiatych rokoch. Problémy i radosti osemčlennej rodiny sme mohli sledovať práve vďaka sobášu Franka Lamberta a Carol Foster. Zatiaľ čo oni dvaja sa majú radi, ich dve absolútne rozdielne skupinky potomkov si navzájom úspešne robia zle.


Mohlo by vás zaujímať:Na hrdinov sa len nehrajú: Kostýmy pre hercov v seriáloch darujú nemocniciam a hasičom


Moderná rodina (2009 - 2020)

Americký komediálny seriál priniesol, ako už jeho názov hovorí, modernú rodinu, na čele ktorej stojí šesťdesiatnik Jay Pritchett so svojou mladou manželkou a vyženeným synom. Jay má okrem nich aj dospelú dcéru s manželom a tromi deťmi a syna, ktorý si práve s partnerom adoptoval dieťa. Osvedčený model rodiny v seriáli síce nenájdete, no rozhodne v ňom nechýba množstvo bláznivých situácií. S touto rodinkou by ste sa nenudili ani v karanténe.

The Fosters (2013 - 2018)

Ďalšiu nie úplne tradičnú rodinku priniesol aj seriál The Fosters. Policajná dôstojníčka Stef Foster a školská pracovníčka Lena Adams žijú v spoločnej domácnosti a spoločne vychovávajú Stefinho syna z predchádzajúceho manželstva Brandona a adoptované dvojičky Jesusa a Marianu. Neskôr im z domova pribudne aj problémová Callie a jej mladší brat Jude.

Keďže každý pochádza z iných pomerov a má za sebou nie vždy úplne šťastnú minulosť, mohlo by sa zdať, že harmónia v tejto rodine nehrozí. Jej členovia však zažívajú aj mnoho zábavných momentov. Seriál sa v mnohých častiach dotýka aj závažnejších problémov - šikana, drogy, kupovanie testov, diskriminácia a podobne. Minulý rok pribudlo aj voľné pokračovanie v podobe seriálu Good Trouble.


Mohlo by vás zaujímať:Celebrity v KORONAkaranténe: Šialené! Hanksova žena rapuje, Ellen vyvoláva ľuďom a Hopkins hrá pre mačku


American Housewife (2016 - 2020)

Poriadnu dávku amerického rodinného stereotypu prináša seriál American Housewife, ktorý sa točí okolo Katie a jej rodiny, ktorú okrem nej tvorí jej manžel a tri deti. Bývajú v zámožnom mestečku Westport a obklopujú ich bohatí a dokonalí susedia. Katie je ich úplným opakom, takže ani spôsob jej výchovy sa veľmi neladí s návykmi ostatných.

Ozark (2017 - 2020)

Z dielne Netflixu vyšla rodina s úplne iným zameraním, ako v predchádzajúcich prípadoch. Martin Byrde a jeho rodina sa musí kvôli bezpečnosti odsťahovať z Chicaga. Keďže sa namiesto finančného poradenstva zamotal do obchodu s drogovým kartelom, ich novým domovom sa stal Ozark. Tam sa to však nekončí a celá rodinka sa pomaly, ale isto zorientuje v praní peňazí.

This is us (2016 - 2020)

Seriál sledujúci životy manželov Jacka a Rebeccy Pearsonových a ich troch detí je jedným z najúspešnejších seriálov súčasnosti. Niet sa vôbec čomu čudovať - výborné herecké obsadenie, silne napísané postavy a dokonalé dramatické príbehy sú jednoducho zárukou kvality.


Mohlo by vás zaujímať:Jedinečná možnosť na oscarový hit! HBO odomyká ďalšie premiéry: TOTO si môžete pozrieť už dnes


Mediciovci (2016 - 2019)

Tento seriál sa tiež venuje rodine, ale trošku inej ako v predchádzajúcich prípadoch. Hovorí totiž príbeh slávnej talianskej rodine žijúcej v 15. storočí vo Florencii. Zakladateľ Mediciovskej banky Giovanni di Bicci de Medici priviedol svoju rodinu k obrovskej ekonomickej moci. Po jeho náhlej smrti sa na čelo rodu dostávajú jeho synovia Cosimo a Lorenzo. Každý chce zvrhnúť ich moc, no rodinné puto je silné.

Downton Abbey (2010 - 2015)

Seriál Downton Abbey sa odohráva v Anglicku a ponúka spletité drámy rodiny Crawleyovcov, ktorí svoje sídlo obývajú už mnoho generácií. Príbeh sa zameriava síce aj na služobníctvo, no vo veľkej miere sa venuje práve rodinným zápletkám. A že ich nie je málo! Každý člen rodiny má totiž vlastné tajomstvá, ktoré neradno odkrývať, a názory, za ktorými si pevne stojí. Mimochodom, v ich obrovskom sídle by ste si ani nestihli uvedomiť, že musíte ostať doma.

Viac o téme: Moderná rodinaDownton AbbeyKrok za krokomThe FostersMediciovciOzark
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu