Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Najsledovanejšia šou sezóny Let's Dance vyvrcholila veľkolepým finále

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

Záverečný 10. priamy prenos mal dosah až na takmer milión divákov starších ako 12 rokov. Ďalšie najvyššie priečky v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadili večerné spravodajské relácie TV Markíza.

Najvýpravnejšia a divácky najúspešnejšia šou jarnej televíznej sezóny vyvrcholila v nedeľu 5. mája 2024 veľkolepým finále. Aj záverečný 10. priamy prenos Let's Dance si doslova podmanil divákov televízie Markíza, v oboch hlavných cieľových skupinách sa stal najsledovanejším programom dňa. V obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 sa rozlúčil s ratingom 8,5 % a nadpriemerným trhovým podielom 33,0 %. Konkurenčná TV Joj v rovnakej cieľovej skupine dosiahla  s filmami Múmia: Hrob Dračieho cisára share 12,5 % a Matky share 8,9 %, Jednotka RTVS mala so snímkou Vojtech share 10,2 % a Ostrým nožom share 5,0 %. Tanečná šou obzvlášť zaujala cieľovú skupinu mladých žien vo veku od 15 do 24 rokov s trhovým podielom až 58,0 %. Kráľom a kráľovnou tanečného parketu sa na základe diváckeho SMS hlasovania stala súťažná dvojica Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová. Ich víťazné ťaženie posledným priamym prenosom 9. série Let's Dance videlo 576-tisíc divákov starších ako 12 rokov, v čase vysielania šou zasiahla 992-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Aj v tejto univerzálnej cieľovej skupine Let's Dance porazilo konkurenčné programy a stalo sa  najsledovanejším programom celého uplynulého týždňa. V cieľovej skupine 13-55 dosiahlo všetkých 10 priamych prenosov priemerný rating 8,5 % a trhový podiel 32,4 %. Medziročne si šou Let's Dance v priemere vylepšila rating o 0,7 percentuálneho bodu a trhový podiel jej priemerne narástol až o 4,1 percentuálneho bodu. 

Najsledovanejšia šou sezóny Let's
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Každý diel šou si pozrelo v priemere 556-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V porovnaní s vlaňajšou 8. sériou získalo Let's Dance na svoju stranu v priemere ďalších 32-tisíc divákov. Absolútne divácky najúspešnejší bol 5. priamy prenos, ktorý v nedeľu 31. marca 2024 zaznamenal rating 10,8 % a trhový podiel 35,4 %. Videlo ho rekordných 624-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Táto epizóda sa zároveň v oboch hlavných cieľových skupinách stala doposiaľ najsledovanejším nespravodajským programom od začiatku tohto roka v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.„Vďaka Let's Dance aj túto jar Slovensko ovládla tanečná horúčka, šou sa opäť stala spoločenskou udalosťou sezóny a celých desať týždňov prinášala divákom a diváčkam radosť a krásu tanečného umenia. Sme nesmierne radi, že medziročne sledovanosť Let's Dance ešte viac narástla, naša obrovská vďaka preto patrí celému tvorivému tímu a všetkým účinkujúcim za ich fantastickú prácu, a v neposlednom rade aj našim divákom a diváčkam za ich stúpajúcu priazeň,“ zhodnotila Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Najsledovanejšia šou sezóny Let's
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

„O Let’s Dance ešte budeme tento rok počuť, keďže na jeseň vyrážame priamo za divákmi a diváčkami s veľkolepým Let's Dance turné a už teraz sa tešíme na jubilejný 10. ročník Let's Dance,“ dodala Silvia Majeská. Ďalšie najvyššie priečky v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadili večerné spravodajské relácie Počasie (rating 7,3 %, share 25,7 % v CS 13-55), Športové noviny (rating 6,8 %, share 23,2 % v CS 13-55) a Televízne noviny (rating 6,4 %, share 24,6 % v CS 13-55).

 

Viac o téme: Let´s DanceSledovanosťFinále
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu