Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Na telo a Smotánka lámali rekordy, šou Let´s Dance opäť uchvátila divákov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

Napínavé semifinále Let's Dance bolo v nedeľu bezkonkurenčne najsledovanejšie. Ďalšie víťazstvo patrilo relácii Na telo a Smotánke v sobotu s mnohoročným rekordom.

Ďalšie najvyššie priečky v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadili večerné spravodajské relácie TV Markíza – Televízne noviny, Počasie a Športové noviny. Obľúbená tanečná šou Let's Dance si v nedeľu 28. apríla 2024 opäť podmanila divákov televízie Markíza. Semifinálový deviaty priamy prenos sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. Úspešný formát dosiahol v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 rating 7,5 % a trhový podiel 30,6 %. Konkurenčný seriál Iveta na TV Joj mal podiel na trhu 9,5 % a 8,9 % v rovnakej cieľovej skupine, nasledujúci film Cez prsty dosiahol trhový podiel 7,0 %. Detektívny triler Červený kapitán si na Jednotke RTVS pripísal podiel na trhu 7,9 % a nadväzujúca snímka Dôverný nepriateľ 3,7 %. Šou Let´s Dance videlo 537-tisíc divákov starších ako 12 rokov, v čase vysielania až 898-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Ako špeciálna porotkyňa sa predstavila súťažiaca 1. série z roku 2006, česká spevácka legenda Helena Vondráčková, ktorá otvorila priamy prenos výberom zo svojich najväčších hitov. Do absolútneho finále postúpili na základe bodovania poroty a diváckeho SMS hlasovania súťažné páry Jakub Jablonský s Eliškou Lenčešovou a Juraj Loj s Natáliou Horváthovou. Po napínavom súboji v sambe porota rozhodla, že sa k nim pridá dvojica Anna Jakab Rakovská a Jaroslav Ihring, s Let's Dance sa musela rozlúčiť Petra Dubayová a Matyáš Adamec.

Na telo a Smotánka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Ďalšie najvyššie priečky v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadili v komerčnej cieľovej skupine 13-55 večerné spravodajské relácie Televízne noviny (rating 6,5 %, share 26,3 %), Počasie (rating 6,4 %, share 23,4) a Športové noviny (rating 6,2 %, share 21,4 %). Televízne noviny si pozrelo 405-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, dosah mali na 680-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Aktuálne informácie o počasí videlo 396-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu sa napriek pokračujúcemu bojkotu zo strany vládnej koalície stala relácia Na telo, ktorá v cieľovej skupine 13-55 zaznamenala rating 4,6 % a trhový podiel 27,5 %, v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadila ôsmu priečku. Moderátor Michal Kovačič v prvej časti relácie rozoberal horúce politické témy iba s predsedom hnutia Progresívne Slovensko Michalom Šimečkom, keďže predsedovia všetkých troch vládnych strán na pozvanie nereflektovali. TV Markíza uplatnila tzv. inštitút prázdneho kresla. V druhej časti relácie diskutoval o aktuálnom dianí v justícii sudca a člen Súdnej rady Peter Šamko a prokurátor Daniel Lipšic.

Michal Kovačič
Zobraziť galériu (3)
Michal Kovačič  (Zdroj: TV Markíza)

Včerajšie vydanie Na telo pritiahlo k obrazovkám 334-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a v čase vysielania 500-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Mnohoročný rekord v sobotu 27. apríla 2024 pokorila relácia Smotánka s moderátorkou Erikou Judínyovou. V cieľovej skupine 13-55 si pripísala na konto  rating 4,5 % a podiel na trhu 30,8 %, ktorý je najvyšší od októbra 2016. To najzaujímavejšie zo sveta osobností a spoločenských podujatí sledovalo celkovo 306-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

 

Viac o téme: TV MarkízaLets DanceSledovanosť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu