Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Premiéra tretej série Ivety: Artur Štaidl mal na režiséra veľkú PROSBU!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Len pred pár dňami sa v pražskej Lucerne konala premiéra tretej série seriálu Iveta. Tento projekt je založený na živote zosnulej speváčky Ivety Bartošvej († 48), ktorá tragicky zahynula pred desiatimi rokmi. Umelkyňa mala jedného syna - Artura Štaidla (27). Ten mal vraj na režiséra seriálu jednu zásadnú prosbu...

Tretia séria Ivety sa točí okolo posledných rokov pred jej smrťou. V deji sa objaví postava jej samozvaného záchrancu Zdeňka Macuru či vdovca Josef Richtářa. „Tretia séria sa začína v roku 2011 a končí sa na konci, bohužiaľ. Je poňatá trošku inak, ako by človek čakal. Je to to obdobie, ktoré si všetci dobre pamätajú, je to to obdobie, na ktoré veľa ľudí čaká, ako sme stvárnili a ja môžem sľúbiť, že sme nič nevynechali. Ľudia sa dočkajú všetkého, po čom túžia,“ prezradil pre web markiza.sk režisér Michal Samir.

Premiéra tretej série Ivety:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Ten priznal, že seriál konzultoval aj s Bartošovej synom Arturom, ktorý mal rozhodujúce slovo, či tento projekt vôbec vznikne. „My sme do tretej série vstupovali už ako priatelia. Oveľa viac bol zaujímavý začiatok, kedy som pred neho predstúpil s týmto nápadom. Nepoznali sme sa a ja som mu povedal, že ak ty s tým súhlasiť nebudeš, my to natáčať nebudeme a toto bola paradoxne veta, ktorá ho prinútila začať o tom uvažovať. Viedlo to k tomu, že tu dnes bol,“  povedal Samir počas premiéry. 

Priznal však aj to, že Artur ho o niečo osobne požiadal.  „V rámci tretej série prišiel za mnou s tým, že je vyrovnaný s tým, čo sa tam zobrazí, ale poprosil ma, aby jeho maminka bola zobrazená s úctou a dôstojnosťou a to sme, samozrejme, splnili, to nemusel ani hovoriť," uzavrel režisér. 

Premiéra tretej série Ivety:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Iveta BartošováArtur Štaidl
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu