Štvrtok27. jún 2024, meniny má Ladislav, Ladislava, zajtra Beáta

Vysielanie RTVS je najobjektívnejšie: Prieskum potvrdil rastúcu dôveru divákov

(Zdroj: RTVS/MEDIAN SK)

Televízne spravodajstvo RTVS považuje za najobjektívnejšie čoraz viac ľudí. Potvrdil to posledný prieskum, v ktorom verejnoprávne médium potvrdilo pozíciu lídra.

Televízne spravodajstvo RTVS označili diváci za najobjektívnejšie na Slovensku kontinuálne už po 18. raz. V aktuálnom prieskume agentúry MEDIAN SK zameranom na prvý kvartál 2024 označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie až 27,9 % opýtaných, pričom oproti predchádzajúcemu kvartálu ide o nárast o 1,3 %. RTVS od druhej priečky delí až 10,3 percentuálnych bodov. „Kontinuálny nárast divákov, ktorí považujú televízne spravodajstvo RTVS za najobjektívnejšie na Slovensku, je jasným dôkazom toho, že úloha verejnoprávneho média je v spoločnosti nezastupiteľná. Aj vzhľadom na výsledky aktuálneho prieskumu je paradoxné, že práve neobjektívnosť a nevyváženosť je hlavnou výčitkou vlády voči RTVS a argumentom na podporu jej zrušenia a vytvorenia novej inštitúcie. Zamestnanci a spolupracovníci sekcie spravodajstva a publicistiky dôsledne dbajú na dodržiavanie princípov verejnoprávnosti a vysokých štandardov novinárskej etiky v súlade so štatútom pracovníkov a spolupracovníkov RTVS, čo dokazujú aj výsledky prieskumov. Dúfam, že verejnoprávne médium si pod novým názvom a s novým vedením udrží priazeň divákov a naďalej bude aktuálnym, nestranným, objektívnym, pravdivým a vyváženým zdrojom informácií pre všetkých ľudí na Slovensku," uviedol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

V prieskume objektívnosti televízneho spravodajstva sa na ďalších miestach umiestnila TA3 (17,6 %), TV Markíza (16,6 %) a TV JOJ (16,2 %). MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v termíne január až marec 2024. Na prieskume sa zúčastnilo 2.033 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

 

Viac o téme: PrieskumRTVSSpravodajstvoĽuboš Machaj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu