Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šéf RTVS varuje smeráka pred ďalšími vyhrážkami a očierňovaním

Ľuboš Blaha Zobraziť galériu (3)
Ľuboš Blaha (Zdroj: Ramon Leško/Topky)

Neslávne známy poslanec Smeru Ľuboš Blaha nedávno uverejnil ďalší negatívny status. Spochybnil v ňom dôveryhodnosť a nezávislosť RTVS a najmä opäť zaútočil na moderátorov a redaktorov RTVS. Šéf RTVS ho upozorňuje, aby nepodnecoval k prejavom nenávisti.

"Toto je úplná novinárska žumpa. Celé roky nechali Ostrihoňovú z PS šíriť svoju slniečkarsku propagandu. Robili kampaň PS-ku - za peniaze daňových poplatníkov! To isté Havran - prečo máme z daní platiť komentátora SME, ktorý do diskusií zásadne pozýva iba ľudí, ktorí majú ten istý názor ako on? To aj v Saudskej Arábii funguje väčšia vyváženosť v debate o Koráne. Prepáčte, ale to, čo stvára Jančkárová, je absolútnou hanbou žurnalistiky... Kým bude Jančkárová moderovať nedeľné debaty RTVS, odmietam tento odpad pozerať - kým sa nezmení vedenie RTVS, táto televízia si zaslúži celospoločenský bojkot," napísal Blaha. Nie je to po prvý raz. Blaha nevyberane útočí na špičkových pracovníkov médií, spochybňuje novinárov a hejtuje ich. Práve Marta Jančkárová sa minulý rok stala terčom vyhrážok fyzickou likvidáciou, mučením a hromadným znásilnením. 

Šéf RTVS varuje smeráka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

"To, čo predvádza RTVS, všetka tá vojnová propaganda, trápna rusofóbia, podpora opozičných straníckych mítingov, útoky na Smer - to všetko nabralo také extrémne rozmery, že už viac nemôžeme mlčať. Kde je vlastne rozdiel medzi RTVS a Markízou? Kde sa podela verejnoprávnosť? Načo štát platí takýto mediálny hnoj? Ešte raz - pre Slovensko musí byť najvyššou prioritou, aby sa do vysielania RTVS vrátila verejnoprávnosť. Nechceme nič viac, len objektívnosť a nezaujatosť. Nemám v tejto oblasti žiadne priame kompetencie, ale politicky urobím všetko preto, aby sme túto katastrofálnu situáciu vyriešili čím skôr - už včera bolo neskoro. Nie je predsa možné, aby si fanatickí pravičiari ako Machaj, Jančkárová či Makara uzurpovali verejnoprávny priestor - nech sa pakujú do Denníka N či iných extrémistických plátkov," pokračoval Blaha v statuse, ktorý šíri na sociálnych sieťach aj Smer.
 

Šéf RTVS varuje smeráka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

K agresívnemu statusu Blahu sa vyjadril generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj: "RTVS dlhodobo čelí útokom, ktorých cieľom je spochybniť objektivitu a verejnoprávnosť inštitúcie a pripraviť tak pôdu pre výmenu manažmentu a zmenu zákona o RTVS. "Odmietam vyhlásenia o spolitizovaní spravodajstva a publicistiky RTVS a spochybňovanie nestrannosti a profesionality našich moderátorov a redaktorov. Takéto vyjadrenia podnecujú časť verejnosti k hanlivým a nenávistným prejavom voči konkrétnym redaktorom a moderátorom. RTVS naďalej poskytuje nestranné, overené a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí na Slovensku. V prípade pochybností o porušení zákona odporúčam dať podnet na Radu pre mediálne služby, ktorá ako jediná môže posudzovať a rozhodovať, či bola dodržaná objektivita poskytnutých informácií," dodal Machaj.

Viac o téme: RTVSĽuboš BlahaVeronika Cifrová OstrihoňováĽuboš Machaj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu