Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Drsné VYHRÁŽKY moderátorke RTVS: Smrť, hromadné znásilnenie a mučenie... Televízia podáva TRESTNÉ OZNÁMENIE!

(Zdroj: rtvs)

BRATISLAVA - Verejnoprávna televízia informovala, že podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa kvôli výhražným e-mailom a výhražnému telefonátu na adresu moderátorky Sobotných dialógov Marty Jančkárovej. Po tom, čo včera odmietla nepozvaného politika Smeru-SD Ľuboša Blahu vo svojej relácii, jej začali chodiť vyhrážky - sľubujú jej fyzickú likvidáciu, mučenie aj hromadné znásilnenie!

Verejnoprávna RTVS o vážnej situácii informovala zverejnením stanoviska na sociálnej sieti Facebook. Všetko vraj začalo po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, v ktorej hostkou bola prezidentka Zuzana Čaputová a po včerajšej časti, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha. 

Moderátorka nepozvaného hosťa odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla. No a potom dostala moderátorka relácie Marta Jančkárová výhražné e-maiyl a výhražný telefonát. „V e-mailoch sa Marte Jančkárovej neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením, ublížením jej rodinným príslušníkom atď.“ píše sa v stanovisku. 

Verejnoprávna televízia sa preto rozhodla nezobrať vyhrážky na ľahkú váhu a plánuje v tejto veci podniknúť právne kroky. „RTVS podá v tejto súvislosti trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ informovala. Zároveň televízia upozorňuje predstaviteľov politických strán na možnú súvislosť týchto výhražných e-mailov so zvyšujúcou sa agresivitou komunikácie vo verejnom priestore a šírením nenávisti voči novinárom. 

„Považujeme za neprípustné, aby politické subjekty zneužívali vysielanie RTVS na predvolebné marketingové aktivity. RTVS je verejnoprávna, nezávislá inštitúcia, ktorá pripravuje svoje programy a relácie v duchu zásad editorskej zodpovednosti. Politické strany nemôžu svojvoľne meniť hostí, ktorých RTVS do relácií pozvala, pretože o zložené hostí rozhodujú v súlade s platnou legislatívou programoví pracovníci RTVS,“ uviedla televízia. 

A pokračovala: „Ak teda Robert Fico tvrdí, že poslanec Marián Kéry sa do diskusie dostaviť nemohol a museli narýchlo hľadať náhradu, mýli sa. Právo nájsť náhradného diskutéra za hosťa, ktorý do relácie neprišiel, hoci pozvanie prijal a potvrdil, má RTVS, nie politická strana, ktorú reprezentuje. Miesto v diskusnej relácii nepatrí politickej strane, ale konkrétnemu hosťovi, ktorého redakcia do diskusie pozvala z obsahových dôvodov. A ak sa tento hosť dostaviť do diskusie napokon nemôže, je to opäť redakcia, kto rozhodne o jeho náhradníkovi. Nie je to cenzúra, dramaturgia verejnoprávnej RTVS nie je a nemôže byť rukojemníkom centrály ktorejkoľvek politickej strany,“ dodala dôrazne. 

Viac o téme: RTVSMarta Jančkárová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu