Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Ďalšie veľké ZMENY v RTVS: Televízia má novú riaditeľku!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: rtvs)

BRATISLAVA - Verejnoprávna RTVS prechádza v posledných mesiacoch veľkými zmenami. Len dnes sme vás na Telkáči informovali, že po dlhých 13 rokoch končí relácia Tajomstvo mojej kuchyne. A zmeny sa nedotkli len programovej štruktúry, ale aj samotného vedenia - televízia dnes predstavila novú riaditeľku sekcie spravodajstva a publicistiky.

Verejnoprávna RTVS informovala, že od 1. janára sa novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS stala Anna Sámelová. Vo funkcii nahradila Miroslava Frindta, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie. 

„S Annou Sámelovou som spolupracoval niekoľko rokov a považujem ju za jednu z najvýraznejších osobností našej žurnalistiky. Pozná veľmi dobre rozhlasové aj televízne spravodajské prostredie. Dôležité pre mňa je, že Anna Sámelová nie je len novinárkou praxe, ale cenné sú aj jej teoretické skúsenosti. Na našu spoluprácu sa veľmi teším a som presvedčený, že bdue prínosom nielen pre sekciu spravodajstva, ale aj celé vysielanie RTVS,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj. 

Anna Sámelová vyštudovala filozofiu a históriu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala ako redaktorka a moderátorka a v roku 1996 jej bola udelená Výročná cena Literárneho fondu za najlepší tvorivý novinársky čin za podiel na sformovaní rozhlasového denníka Žurnálu Rádia Twist.

Je zakladajúcou členkou Medzinárodného tlačového inštitútu IPI Slovensko, spoluautorkou viacerých etických kódexov v oblasti žurnalistiky a bola tiež členkou poroty Novinárskej ceny v Českej republike. V rokoch 2006-2012 zastávala post riaditeľky Centier spravodajstva RTVS, od roku 2017 pôsobí na Katedre žurnalistiky FiF Univerzity Komenského v Bratislave.

Na pozíciu riaditeľky sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS nastupuje 2. januára. „Návrat do RTVS po vyše desiatich rokoch nie je jednoduchý. Verím však, že spolu s kolegami, ktorí v rozhlasovom a televíznom spravodajstve pracujú, sa nám podarí urobiť kus dobrej práce nielen v hlavných správah, ale aj v prúdovom vysielaní oboch programových služieb RTVS,“ vyjadrila sa Sámelová.

Ďalšie veľké ZMENY v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rtvs)

Viac o téme: RTVSAnna Sámelová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu