Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

DiCaprio vo svojom boji pritvrdzuje: Za jeho slová mu hrozí zákaz vstupu do Indonézie!

Leonardo DiCaprio Zobraziť galériu (4)
Leonardo DiCaprio (Zdroj: SITA)

Indonézia dnes pohrozila hollywoodskemu hercovi Leonardovi DiCapriovi možným zákazom návratu do krajiny po tom, ako kritizoval plantáže palmy olejovej, že likvidujú dažďové pralesy v krajine. Dôvodom sú jeho statusy na sociálnych sieťach o tom, ako pralesy v Indonézii musia ustupovať plantážam s palmou olejovou.

Oscarový herec navštívil počas uplynulého víkendu na jeden deň Národný park Mount Leuser na sever ostrova Sumatra. Následne zverejnil na svojom účte na Instagrame fotografie z návštevy parku so sprievodným textom, v ktorom vyjadril obavy, že "expanzia plantáží palmy olejovej rozdrobuje lesy, prerušuje kľúčové migračné koridory slonov a sťažuje sloním rodinám hľadanie adekvátnych zdrojov potravy a vody". Ničí tak toto jedinečné miesto, ktoré je domovom kriticky ohrozeného slona sumatrianskeho."Miesto s úžasnou biodiverzitou, ktoré však likviduje rozširovanie plantáží s palmou olejovou," napísal okrem iného 41-ročný herec.

Heru Santoso, hovorca generálneho riaditeľa imigračného úradu dnes povedal, že DiCaprio využil svojej návštevy, aby zdiskreditoval priemysel palmy olejovej a indonézsku vládu."Hocikedy ho môžeme dať na čierny zoznam a zabrániť mu v návrate do Indonézie, ak bude na sociálnych sieťach zverejňovať poburujúce alebo provokatívne vyhlásenia,"citovala ho agentúra AP.


​Mohlo by vás zaujímať: Horlivý boj DiCapria za našu zem pokračuje: VIDEO V prejave ocenil úsilie Číny


Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Leonardo Wilhelm DiCaprio si vyslúžil chvály kritiky už na začiatku hereckej kariéry za výkony v snímkach Zo života chlapca (1993), Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Basketbalistov denník (1995), Rómeo a Júlia (1996) či Marvinova izba (1996). Celosvetovo sa však preslávil zásluhou blockbusteru Titanic (1997), v ktorom si zahral po boku Kate Winslet. S ňou sa po jedenástich rokoch ukázal aj v romantickej dráme Núdzový východ (2008).

Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

DiCaprio má na konte šesť nominácií na Oscara, pričom tú zatiaľ poslednú za výkon vo filme Revenant Zmŕtvychvstanie (2015) premenil na víťazstvo. Za túto snímku, rovnako ako za filmy Letec (2004) a Vlk z Wall Street (2013), získal Zlaté glóbusy. Zahral si tiež vo filmoch Pláž (2000), Gangy New Yorku (2002), Chyť ma, ak to dokážeš (2002), Na druhej strane (2006), Krvavý diamant (2006), Pavučina lží (2008), Počiatok (2010), Prekliaty ostrov (2010), J. Edgar (2011), Divoký Django (2012) alebo Veľký Gatsby (2013).

Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Leonardo DiCaprioIndonézia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu