Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Americký herec na súde odmietol svoje obvinenie: Mal sexuálne zneužívať piatich mužov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Alberto Pezzali)

Americký herec Kevin Spacey na súde v Londýne odmietol obvinenie z piatich sexuálnych trestných činov. Hercov advokát pri predbežnom prejednávaní prípadu vyjadril rovnaké stanovisko už v polovici júna. Spacey bol prepustený na kauciu a súdny proces, ktorý potrvá zhruba mesiac, začne 6. júna 2023. Informoval o tom server stanice Sky News.

Šesťdesiatdvaročný herec, plným menom Kevin Spacey Fowler, sa trestných činov podľa sťažovateľov dopustil medzi rokmi 2005 a 2013 v Londýne a západoanglickom grófstve Gloucestershire, keď predtým žil v Británii. Traja muži herca vinia zo štyroch prípadov sexuálneho napadnutia a jedného donútenia osoby k penetračnej sexuálnej aktivite bez súhlasu.

Agentúra Reuters informovala, že za sexuálne napadnutie môže Spaceymu hroziť šesťmesačné odňatie slobody alebo pokuta v neobmedzenej výške. Za donútenie k pohlavnému styku bez súhlasu až doživotné odňatie slobody.

Americký herec na súde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alberto Pezzali)

Na jeseň roku 2017, kedy vrcholila kampaň Me Too, sa herec známy z filmov Sedem alebo Americká krása stal jedným z hlavných terčov obvinení po vypuknutí škandálu okolo producenta Harveyho Weinsteina. Zo sexuálneho obťažovania ho obvinili tri desiatky mužov. Spacey kvôli škandálu prišiel o rad rolí, filmová spoločnosť Netflix ho vyhodila z natáčania seriálu Dom z kariet.

Viac o téme: Kevin SpaceySúdMeTooSexuálne zneužívanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu