Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Svet spoznal nominácie na ceny Emmy: Najviac ich získal dystopický seriál Watchmen

Záber zo seriálu Watchmen Zobraziť galériu (3)
Záber zo seriálu Watchmen (Zdroj: SITA/Mark Hill/HBO via AP)

Najviac, dovedna 26 nominácií na tohoročné americké televízne ceny Emmy, získal v utorok dystopický sci-fi seriál Watchmen. Zoznam nominovaných zverejnila v utorok Americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS), ktorá každoročne prestížne ceny Emmy udeľuje, informovala agentúra AP.

Seriál Watchmen získal nomináciu aj v kategórii najlepšej minisérie. Na najlepších hercov v hlavnej či vedľajšej úlohe boli zároveň nominovaní viacerí z jeho predstaviteľov vrátane Reginy Kingovej a Jeremyho Ironsa. Seriál Watchmen z produkcie HBO vychádza z námetu rovnomenného komiksu Watchmen (Strážcovia) a odohráva sa vo svete alternatívnej histórie, zaoberá sa aj rasizmom.

Primetime Emmy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Druhý najvyšší počet nominácií (20) na Emmy získal komediálny seriál The Marvelous Mrs. Maisel z produkcie spoločnosti Amazon. Z ním s 18 nomináciami nasledoval dramatický seriál Ozark produkovaný spoločnosťou Netflix.

Primetime Emmy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Nominácie, ktoré akadémia ATAS obvykle pomerene pompézne oznamuje zo svojej centrály v Los Angeles, boli tentokrát ohlásené len na virtuálnej ceremónii. Tú moderovala afroamerická komička a herečka Leslie Jonesová, pričom jednotlivé nominácie oznámili - prostredníctvom telemostu zo svojich domovov - herci Laverne Coxová, Josh Gad a Tatiana Maslanyová. Víťazov 72. ročníka cien Primetime Emmy Awards vyhlásia 20. septembra.

Viac o téme: HBOEmmyNominácieWatchmenATAS
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu