Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Štvrtina divákov si je istá: Televízne spravodajstvo RTVS je lídrom v objektivite

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/RTVSOfficial)

Televízne spravodajstvo RTVS považujú diváci za najobjektívnejšie na Slovensku nepretržite už štyri roky. V aktuálnom prieskume agentúry MEDIAN SK zameranom na tretí kvartál 2023 označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie 25,2 percent. RTVS od druhej priečky delí až 5,7 percentuálneho bodu.

„Fakt, že diváci vnímajú televízne spravodajstvo RTVS dlhodobo ako najobjektívnejšie a ich počet kontinuálne rastie, je potvrdením, že verejnoprávne médium si svedomito plní svoje zákonné povinnosti a napĺňa svoju misiu. Spravodajstvo RTVS, ktoré divákom ponúkame počas celého dňa na RTVS :24, ako aj v pravidelných spravodajských blokoch na Jednotke, je kľúčovým pilierom RTVS a teší ma, že sa nám darí ho postupne zlepšovať, inovovať a posilňovať najmä regionálne spravodajské štáby. Ďakujem svojim kolegom zo sekcie spravodajstva a publicistiky za ich profesionalitu a nasadenie," uviedla riaditeľka Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová.

Štvrtina divákov si je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/RTVSOfficial)

V prieskume objektívnosti televízneho spravodajstva sa na ďalších miestach umiestnila TA3 (19,5 %), TV Markíza (15,3 %) a TV JOJ (13,6 %). MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v termíne júl až september 2023. Na prieskume sa zúčastnilo 2.038 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Štvrtina divákov si je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MML Omnibus/MEDIAN.sk/RTVS)

Viac o téme: RTVSSpravodajstvoObjektivita
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu