Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ako mladý ich obdivoval a dnes je medzi nimi: Oliver Stone dostal špeciálne ocenenie!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Americký filmár Oliver Stone dostane Laurel Award za scenáristické úspechy. Čestné ocenenie mu 19. februára udelia zástupcovia Asociácie amerických scenáristov zo západného pobrežia (Writers Guild of America West - WGAW).

Slávnosť sa bude konať v hoteli The Beverly Hilton v Beverly Hills. "Stoneova trilógia o vojne vo Vietname - Čata (1986), Narodený 4. júla (1989) a Medzi nebom a zemou (1993) hovorí nielen o vojne, ale núti nás postaviť sa jej následkom. Jeho neoficiálne a úžasné mapovanie histórie 60. a 70. rokov minulého storočia vo filmoch akoJ.F.K. (1991), The Doors (1991),Nixon (1995) aWall Street (1987), ponúka súdržné rozprávanie prostredníctvom nesúvislých faktov," uviedol prezidentWGAW Howard A. Rodman.

Ako mladý ich obdivoval
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Fešák Gordon-Levitt sa predvádzal v metre: Neuveríte, čím zaujal cestujúcich!


"Ako mladý scenárista som obdivoval mnohých, ktorí dostaliLaurel Award. Nikdy by mi nenapadlo, že raz ma budú považovať za svojho kolegu. Je pre mňa tou najväčšou cťou prevziať si toto ocenenie," vyjadril saStone. Predošlými držiteľmi tejto ceny sú napríkladHarold Ramis,Tom Stoppard,Paul Mazursky,Eric Roth, Woody Allen a mnohí ďalší.

Ako mladý ich obdivoval
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

William Oliver Stone sa preslávil snímkami o aktuálnych politických a kultúrnych témach, často kontroverzných. Prvú cenu Americkej filmovej akadémie získal za scenár drámy Polnočný expres (1978).

Oliver Stone s predstaviteľmi jeho najnovšieho filmu Snowden Shailene Woodley a Joseph Gordon-Levitt
Zobraziť galériu (5)
Oliver Stone s predstaviteľmi jeho najnovšieho filmu Snowden Shailene Woodley a Joseph Gordon-Levitt  (Zdroj: SITA)

Nasledovali Oscary za réžiu dvoch spomínaných vojnových drám Čata a Narodený 4. júla. Na konte má aj filmy Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010), Takí normálni zabijaci (1994), Evita (1996), Rozhodne sa v nedeľu (1999), Alexander Veľký (2004), Divosi (2012) alebo Snowden (2016).

Ako mladý ich obdivoval
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Oliver Stone
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu