Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Legendárny Beckham prehovoril o najťažších chvíľach života: Urážali ma každý deň

David Beckham
David Beckham

Bývalý anglický futbalista David Beckham opísal v novom dokumente Netflixu svoje náročné obdobie po MS 1998. Hviezdny hráč dostal v osemfinále proti Argentíne červenú kartu a jeho tím prehral 3:4 v jedenástkovom rozstrele po remíze 2:2 v riadnom hracom čase a predĺžení. Po vypadnutí tímu zo súťaže sa Beckham stal vo svojej vlasti terčom urážok a útokov.

Podľa manželky Victorie trpel David po majstrovstvách klinickou depresiou. "Bol naozaj deprimovaný, úplne klinicky deprimovaný. Spôsobilo mi to veľmi veľa bolesti," citovala Victoriu agentúra DPA. "Prial som si, aby bola tabletka, ktorá by zmazala určité spomienky. Urobil som hlúpu chybu, ktorá mi zmenila život," povedal k tomu futbalista. "Boli sme v Amerike a čakali naše prvé dieťa, myslel som si, že budeme v pohode, že ľudia rýchlo zabudnú." Jedna z krčiem v Anglicku vyvesila po inkriminovanom zápase pred vchod figurínu obesenca, ktorý sa podobal na Davida. Fanúšikovia počas stretnutia Manchesteru United, kde hral David, na pôde West Hamu hádzali do tímového autobusu hostí kamene a poháre.
"Asi som o tom nikdy nehovoril, pretože jednoducho nemôžem. Je to pre mňa náročné, pretože to bolo veľmi silné. Urážali ma každý deň, všade, kam som prišiel. Nejedol som, nespal som a nevedel som, čo robiť," spomínal na obdobie Beckham. Situáciu s ním riešil aj vtedajší tréner Alex Ferguson a bývalý futbalista priznal, že sa najbezpečnejšie cítil na ihrisku. "Vždy, keď ma na ihrisku faulovali, cítil som sa, akoby súper dal dva góly. Bolo strašné pozerať sa na to, ako na štadióne urážajú Victoriu, ale zároveň ma to hnalo dopredu," dodal niekdajší stredopoliar. Dokument s názvom Beckham vychádza na platforme Netflix v stredu.

Viac o téme: Fut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu