Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pre film obetujú všetko: FOTO Tieto krásne herečky spravili zo seba šeredy

kolá - zoškaredené herečky Zobraziť galériu (6)
kolá - zoškaredené herečky (Zdroj: koláž Telkáč)

O mnohých hercoch je známe, že pre filmovú úlohu spravia takmer čokoľvek. NIektorí drasticky chudnú, iní priberajú či menia účes. Tieto herečky však boli ochotné vzdať sa svojej krásy a takto to dopadlo.

Hilary Swank (Chlapi neplačú)

Hilary Swank, Chlapi neplačú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Fox Pictures)

Krásna a talentovaná herečka si vo filme Chlapi neplačú zahrala Brandona Teena, transgender chlapca s falošnou identitou. Na to, aby túto postavu zahrala, musela sa doslova stať chlapom. Kvôli filmu žila celý mesiac ako muž. Podobne ako jej filmová postava, tak aj Hilary si hrudník sťahovala tlakovým obväzom a rozkrok vypchávala ponožkami. Na zvýraznenie mužských črtov výrazne schudla. Hoci tvorcovia jej snahu ocenili len na 75 dolárov denne, za výkon si odniesla Oscara ako najlepšia herečka.


Mohlo by vás zaujímať:Hviezdni bezdomovci: Teraz sú bohatí a slávni, kedysi nemali kde bývať!


Anne Hathaway (Bedári)

Anne Hathaway, Bedári
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Pripraviť sa na rolu hladujúcej prostitútky z 19. storočia, dala krásnej Anne Hathaway poriadne zabrať. Rozhodla sa totiž, že sa nebudú tak veľa spoliehať na maskérov, ale čo najvernejšiu podobu dosiahne sama. Ostrihala si vlasy, pred natáčaním schudla 5 kilogramov a počas natáčania ďalších 8 kg. To však veľmi neprospelo jej zdraviu. Diéta ju výrazne oslabila a pri obyčajnej jazde na bicykli si zlomila ruku. Vo výsledku však vyzerala naozaj presvedčivo.


Mohlo by vás zaujímať:Stačilo pár klapiek a šli domov: Aj tieto veľké hviezdy museli opustiť nakrúcanie


Charlize Theron (Monštrum)

Charlize Theron, Monštrum
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: First Look Studios)

Aj jedna z najkrajších hollywoodskych herečiek sa rozhodla pre filmovú rolu obetovať krásu a vo filme Monštrum podstúpila skutočne obrovskú premenu. Pre rolu viacnásobnej vrahyne sa zmenila na nepoznanie a vyslúžila si za to aj Oscara. Kvôli tomu pribrala 15 kilogramov, nechala si vybieliť a vytrhať obočie, zriediť vlasy a prostredníctvom zubných protéz sa zmenil výraz jej tváre a artikulácia. Aby správne pochopila gestá a správanie vrahyne Aileen Wuernos, hodiny sledovala o nej dokumenty. Dôsledná príprava sa ale rozhodne vyplatila.


Mohlo by vás zaujímať:TOP filmy pre milovníkov módy: Tieto jednoducho musíte vidieť!


Rooney Mara (Muži, ktorí nenávidia ženy)

Rooney Mara, Muži ktorí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Aj talentované herečky musia mnohokrát presviedčať o svojich schopnostiach, aby dostali aj náročnejšiu úlohu. Tak to bolo aj v prípade Rooney Mara. Kvôli role vo filme Muži, ktorí nenávidia ženy, si nechala spraviť štyri piercingy, vybieliť obočie a ostrihať vlasy. Niekoľko mesiacov chodila na kastingy a konečne vďaka tomu získala úlohu, ktorá jej vyniesla nomináciu na Oscara.

Viac o téme: Anne HathawayCharlize TheronHilary SwankRooney Mara
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu