Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Jojka spúšťa kuchársku show: 15 min. kuchár v podaní Gaba Kocáka

15 min. kuchár Zobraziť galériu (2)
15 min. kuchár (Zdroj: tv joj, Facebook.)

Televízia Joj prinesie v nedeľu 12. októbra nový televízny formát o varení 15 min. kuchár. V polhodinovej relácii z dielne režiséra a producenta Jeffa Minaříka sa predstaví renomovaný šéfkuchár Gabo Kocák, ktorý naučí divákov a diváčky variť jednoduché a časovo nenáročné recepty. Nebudú chýbať ani jeho osvedčené triky a kuchynské tajomstvá. "Je to šou, kde divákom ukážem svoje obľúbené recepty upravené pre všetkých, ktorí chcú variť zdravo, chutne a najmä rýchlo,” povedal šéfkuchár Gabriel Kocák.

"Robím to hlavne preto, aby si každý vtom varení niečo našiel. Vyberám také jedlá, ktoré som už niekde varil alebo je tam ten základ, ktorý poznám aveľa vecí si vymýšľam, že toto by sa mohlo ktomu hodiť, toto by sme mohli urobiť. Skúšam pracovať aj so surovinami, ktoré majú ľudia bežne doma aktoré som doteraz až tak nevnímal, ako je napríklad müsli, sušené cestoviny apodobne. Snažím sa im dať takú novú tvár, nový dizajn,“ prezradil Kocák.


Mohlo by vás zaujať:Najlepší televízni kuchári: Obrovské majetky a hviezdna klientela!


"Malo by to byť otom, že zproduktov, ktoré sú nám bežne vživote dostupné, vieme urobiť úžasnú vec,“ vysvetlil. "Chcem venovať pozornosť potravinám už pri ich nákupe, trošku sa zaujímať oto, odkiaľ ten produkt je a prečo stojí toľko ten atento stojí toľko, lebo ľudia rozmýšľajú tak, že toto je lacnejšie, tak to si zoberiem, ale že to je lacnejšie preto, lebo... alebo je to drahšie preto, lebo... to už nikoho nezaujíma. Apráve toto by sme si mali vštepiť adať tej našej gastronómii a jedeniu doma trošku inú kultúru," dodal šéfkuchár so skúsenosťami zreštaurácií akoComme Chez Soi v Bruseli, Hangar 7 v Salzburgu či De Librije vHolandsku.

15 min. kuchár
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook.)

"Keď som Gaba spoznal, hovoril mi, že vie pripraviť výbornú polievku zhorského sena. Najprv som si myslel, že si zo mňa robí srandu. Potom doniesol dezert, sorbet zihličia. Ochutnal som to abolo to vynikajúce,“ prezradil producent projektu Jeffo Minařík. „Hovoril som si, že stýmto človekom treba ísť niečo robiť. Celý proces trval asi tri mesiace, natočili sme prvé veci asom ztoho nadšený. On je naozaj taký slovenský Gordon alebo Jamie, je to náš slovenský Gabo. Robí svetové veci, robí trendy veci, dokáže ľudí naučiť hrozne veľa grifov, akeď to celé vidím, mám pocit, že sa pozerám na súčasnú svetovú kulinársku šou,“ priznal Minařík.


Mohlo by vás zaujať:Šéfkuchár Gabriel Kocák: Slovenská gastronómia napreduje


„O kuchárskej šou sme vždy uvažovali. Nájsť však kuchára, ktorý by spĺňal všetky požiadavky, nebolo vôbec jednoduché. Gabo Kocák prišiel, uvaril abolo rozhodnuté,“ vyjadril sa šéf spravodajstva aprogramu Joj Group Rolo Kubina.

Gabriel Kocák pôsobí v európskej gastronómii viac ako 15 rokov. Z pomocníka v bavorskej reštaurácii sa vypracoval na kuchára v reštauráciách ocenených Michelinskými hviezdičkami. Pôsobil tiež ako šéfkuchár luxusnej salzburskej reštaurácie Schloss Aigen. Na Slovensku vedie v súčasnosti svoju vlastnú reštauráciu. Novú kuchársku šou bude televízia Joj vysielať každú nedeľu o17:15.


Mohlo by vás zaujať:Babičkina vianočná kuchárka


Viac o téme: 15 min kuchár
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu