Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Režisér legendárnych Pelíškov chystá nový komediálny seriál: Pozrite sa, o čom bude

Záber z filmu Pelíšky Zobraziť galériu (2)
Záber z filmu Pelíšky (Zdroj: csfd.cz)

Režisér Jan Hřebejk natočí pre Českú televíziu štvordielny komediálny seriál Pozadie udalostí, ktorý sa odohráva v univerzitnom prostredí. Na scenári pracovali Michal Sýkora a Petr Jarchovský. Podľa režiséra je téma seriálu dnešná, zaoberá sa vzťahmi medzi mužmi a ženami v čase kampane MeToo, genderu a meniacich sa spoločenských rolí. Natáčať sa začne 25. januára, uviedli dnes tvorcovia.

"Zápletka je detektívna, žánrom je to komédia, ale výsledkom by ideálne mala byť originálna, filozofujúci moralita, stavajúca na paradoxoch súčasnej spoločnosti a medziľudských vzťahov. (...) Veríme, že našich divákov zaujmeme tým, že ukážeme situácie, ktoré dôverne poznajú z vlastného života. A chceme to urobiť inteligentne, s istou intelektuálnou ambíciou," uviedol Hřebejk.

Nominácie na ceny Českého leva sú známe: Ovládla ich TÁTO trojica filmov

"Naša spoločná láska k tvorbe Woodyho Allena alebo seriálu Sedmilhářky, znalosť univerzitného prostredia, detektívna zápletka a potreba výpovede o vzťahoch, nás priviedli na myšlienku vytvoriť Pozadie udalostí ako vtipnú a napínavú komédiu postavenú na nosnej detektívnej zápletke. Veríme, že Pozadie udalostí bude múdra zábava, osobná výpoveď aj aktuálny obraz modernej mestskej spoločnosti," uviedol Petr Jarchovský.

Jan Hřebejk
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

V hlavných úlohách sa predstavia Jitka Čvančarová, Petra Klinčeková, Martha Issová, Katarina Kubošiová (speváčka Katarzia), Jiří Havelka, Petr Ostrouchov alebo Luboš Veselý. Seriál Pozadie udalostí pre Českú televíziu zabezpečuje spoločnosť Barletta.

Príbeh rozpráva o súrodencoch, ktorí učia na univerzite a obaja majú krízu vo svojom manželstve. Vojta vo voľnom čase píše detektívky. Soňa sa ním nechá inšpirovať a vydá pod pseudonymom veľmi úspešný erotický román Pozadie udalostí. Do školy príde nová dekanka, ktorá chce vykoreniť všetky prejavy prežívajúcich rodových stereotypov na škole a začne prenasledovať pedagógov aj študentov, ktorí pomyselnú etickú hranicu prekračujú.

Situácia na univerzite eskaluje vo chvíli, keď sa stane sexuálne motivovaná vražda študentky. Vyšetrovaním prípadu je poverená tridsaťpäťročná kriminalistka, ktorá žije v partnerskom vzťahu so ženou, s ktorou čaká rodinu.

Viac o téme: SeriálJan HřebejkPozadie udalostí
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu