Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Marfuša z legendárneho Mrázika vás na staré kolená ohúri: Pozrite na tú šmrncovnú babičku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Gorky Film Studios)

MOSKVA - Aktívna aj na staré kolená! Filmovou klasikou, ktorá nepochybne k Vianociam patrí, je v našich končinách aj rozprávka Mrázik. Jednu z výrazných postáv - protivnú Marfušu si v ňom zahrala herečka Inna Čurikova (79). Tá sa herectvu venuje celý život a... Aha, aký má štýl!

A čo ti šije, hlupák starý?! To je jedna obľúbených hlášok z rozprávky Mrázik, ktorá sa u nás teší veľkej popularite už roky. Pozriete si ju môžete napríklad dnes, 25. decembra 15:30 na TV Markíza. 

Herec Eduard Izotov, ktorý stvárnil lenivého a samoľúbeho Ivana mal smutný osud. Spoločne s manželkou sa snažili vymeniť valuty a historické medaily za ruble, čo v tej dobe bolo považované za ťažký zločin. Bol odsúdený na tri roky väzenia. Z basy vyšiel s podlomeným zdravím. Prekonal 6 mŕtvic a pád, ktorý ho pripútal na invalidný vozík. K domu sa pridali aj vážne psychické problémy a napokon prestal reagovať aj na okolie. Zomrel v roku 2003 ako 66-ročný. 

Filmovú Nastenku stvárnila Natalija Sedychova, ktorá sa viac ako herectvu neskôr venovala baletu a krasokorčuľovaniu. V rozhovoroch sa netajila tým, že do predstaviteľa Ivana bola platonicky zamilovaná a ich bozk pred kamerami bol vôbec jej prvým bozkom s mužom. Hoci nemala o nápadníkov núdzu, šťastie v láske príliš nemala. Bola manželkou skladateľa Viktora Lebedeva, ktorému porodila syna Alexeja. Manželstvo po 10 rokoch stroskotalo, vraj ho načapala v posteli s milenkou. Bolestivou ranou pre ňu bolo nepochybne aj to, že syn sa rozhodol žiť s otcom. Filmová Nasťa má dnes 74 rokov.

Mrázik
Zobraziť galériu (2)

Paradoxne najspokojnejšie si nažívala predstaviteľka protivnej Marfuši - Inna Čurikova, ktorá má v súčasnosti 79 rokov, sa intenzívne venovala herectvu. Aktívna je nielen pred kamerami, ale aj na divadelných doskách. Darilo sa jej aj v súkromí, vydala sa za režiséra Gleba Panfilova, s ktorým má syna Ivana. 

Inna sa nikdy netajila tým, že keď sa prvýkrát v Mrázikovi videla, tak sa rozplakala. „Pripadala som si veľmi škaredá. Dokonca som chcela od filmu úplne odísť,” uviedla. „Mama svoju obľúbenú dcérku trošku rozmaznala, ale inak bola Marfuša skvelé dievča,” dodala na margo svojej postavy.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu