Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Po korupčnom škandále: Zlepšia Ázijské hry 2026 imidž veľkých podujatí?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: State Times FB)

Ázijské hry v roku 2026, ktoré budú hostiť mestá Aiči a Nagoja, môžu vymazať pochybnosti japonskej verejnosti o organizovaní veľkých športových podujatí. Tie podľa generálneho riaditeľa Ázijskej olympijskej rady (OCA) Jasuhira Nakamoriho vznikli po korupčnom škandále okolo olympijských hier v Tokiu v roku 2020.

"Počas samotných OH v Tokiu výkony športovcov skutočne dojali ľudí nielen v Japonsku, ale aj na celom svete. Chceme tento obraz zopakovať tým, že zorganizujeme podujatie, na ktorom športovci podajú svoj najlepší výkon," povedal v piatok Nakamori podľa agentúry AFP. Japonské médiá informovali, že Sapporo sa vzdalo kandidatúry na zimné olympijské hry v roku 2030 práve pre korupčný škandál z olympiády v Tokiu.

Ak nie korupcia, tak doping na Ázijských hrách. Od športu to má ďaleko.
Zobraziť galériu (3)
Ak nie korupcia, tak doping na Ázijských hrách. Od športu to má ďaleko.  (Zdroj: Instagram T. T.)

"Aby sme sa uistili, že nedôjde k žiadnemu manipulovaniu s ponukami alebo ku korupcii, musíme mať výbor pre verejné obstarávanie a dohľad tretích strán. Vďaka tomu vieme vytvoriť bezchybný systém," dodal Nakamori. Práve sa uskutočňujúce Ázijské hry, ktoré sa môžu pochváliť väčším počtom športovcov ako OH, sa v nedeľu skončia v čínskom meste Chang-čou. Na podujatí sa zúčastnilo približne 12-tisíc súťažiacich zo 45 krajín, ktorí bojovali v 40 športoch.
 

Viac o téme: KorupciaJaponskoŠkandálÁzijské hry
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu