Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Australian Open šokuje: Swiateková sa už videla na letisku, Klein aj Hrunčáková skončili

Iga sa už videla na ceste domov Zobraziť galériu (2)
Iga sa už videla na ceste domov (Zdroj: TASR/AP Photo/Andy Wong)

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková s Kazaškou Annou Danilinovou neuspeli v 1. kole štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Americkej dvojici Caroline Dolehideová, Peyton Stearnsová podľahli po trojsetovom boji 7:6 (3), 4:6, 4:6.

Zápas niekoľkokrát prerušili pre dážď. Slovenský tenista Lukáš Klein nepostúpil do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V pozícii kvalifikanta prehral napriek výbornému výkonu so šiestym nasadeným Nemcom Alexandrom Zverevom po štyriapolhodinovom päťsetovom boji 5:7, 6:3, 6:4, 6:7 (5), 6:7 (7:10). Klein viedol 2:1 na sety a bol blízko k senzácii, za stavu 4:4 vo štvrtom dejstve však nevyužil brejkbal a v tajbrejku náskok 3:1.

Australian Open šokuje: Swiateková
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Alessandra Tarantino)

Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V 2. kole zdolala v pozícii nasadenej jednotky Američanku Danielle Collinsovú 6:4, 3:6, 6:4. V rozhodujúcom sete otočila z 1:4. "Už som sa videla na letisku. Som hrdá, že som tento zápas ešte dokázala zachrániť a postúpiť do 3. kola. Danielle začala od druhého setu hrať dvakrát rýchlejšie, za niektorými loptičkami som sa ani nerozbehla. Stále som si však hovorila, že na takejto úrovni nemôže hrať do konca duelu a určite prídu aj z jej strany nejaké nevynútené chyby," uviedla trojnásobná šampiónka Roland Garros v pozápasovom rozhovore. O prekvapenie sa postarala Francúzka Clara Burelová, ktorá vyradila piatu nasadenú Američanku Jessicu Pegulovú 6:4, 6:2. Nórsky tenista Casper Ruud postúpil do 3. kola dvojhry na Australian Open v Melbourne. Trojnásobný grandslamový finalista zdolal v 2. kole domáceho Maxa Purcella po päťsetovej bitke 6:3, 6:7 (5), 6:3, 3:6, 7:6 (10:7). 

Viac o téme: TenisPrehraAustralian OpenViktória Hrunčáková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu