Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Koch miešal hokejkou v NHL po prvý raz, no Arizona prehrala: Nik zo Slovákov nebodoval

Patrik Koch
Patrik Koch (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Slovenský hokejista Patrik Koch si v noci na piatok odkrútil premiéru v zámorskej NHL. Vo štvrtok ho povolala Arizona, ktorá prehrala s Minnesotou 2:5. V akcii boli dokopy štyria Slováci a ani jeden z nich sa nezapísal do kanadského bodovania.

Minnesota zaznamenala štyri góly v záverečnom dejstve a pomohlo jej aj 23 zákrokov brankára Marca-Andreho Fleuryho. Jeho nórsky spoluhráč Mats Zuccarello mal zas tri asistencie a bol aj pri víťaznom góle Joela Erikssona Eka v 48. minúte. Koch bol v tretej obrannej dvojici s Juusom Välimäkim a odohral 9:20 minúty. Mal jednu strelu na bránku, štyri hity a dostal desaťminútový trest za účasť v šarvátke na konci duelu. Zároveň sa stal 97. slovenským hráčom so štartom v profilige.  Súčasťou tímu je jeho krajan a útočník Miloš Kelemen, ktorý v tomto ročníku odohral desať zápasov a pripísal si asistenciu.
      Montreal s Jurajom Slafkovským prehral na ľade Caroliny 1:4, za ktorú chytal po vyše piatich mesiacoch Frederik Andersen. Dán vynechal 50 zápasov pre problémy so zrážaním krvi. Dva góly zaznamenal jeho spoluhráč Brady Skjei. Slafkovský nebodoval v siedmom z predošlých ôsmich stretnutí –  zápas ukončil s dvoma mínuskami, jednou strelou na bránku a dvoma hitmi. Na ľade strávil 18:30 minúty.
      Šimon Nemec sa po jednom stretnutí strávenom na tribúne vrátil do akcie, keď jeho New Jersey vyhralo nad St. Louis 4:1. Pod taktovkou nového trénera Travisa Greena, pre ktorého to bolo prvé víťazstvo s Devils, hral v tretej obrannej dvojici s Lukom Hughesom.

Viac o téme: HokejNHLPatrik Koch
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu