Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Diváci vybučali Philadelphiu z palubovky, potom však prišiel zlom

(Zdroj: TASR/AP Photo/Marta Lavandier)

Basketbalisti Philadelphie zvíťazili nad Miami o jediný bod 105:104 a získali pozíciu nasadenej sedmičky vo Východnej konferencii NBA. Sixers potiahol Joel Embiid 23 bodmi a 15 doskokmi.

V druhom zápase play in v noci na štvrtok si Chicago poradilo s Atlantou 131:116 a vybojovalo si súboj na palubovke Miami o ôsmu pozíciu do play off. V drese Bulls zažiaril Coby White, ktorý si 42 bodmi vylepšil osobné maximum.
      Philadelphia po polčase prehrávala o 12 bodov a diváci hráčov vyprevadili do šatne bučaním. Po zmene strán však prišiel obrat, keď Embiid v záverečných troch minútach dvakrát v kritickej chvíli   skóroval spoza oblúka a pripísal si aj asistenciu Kellymu Oubremu na kôš s faulom. "Vypočuli sme si veľa bučania, ale zomklo nás to. Nehral som môj najlepší basketbal, nedokázal som si nájsť miesto na ihrisku až do poslednej štvrtiny, no napriek tomu náš tím dokázal nájsť spôsob, ako zvíťaziť," tešil sa po stretnutí Embiid, ktorý vyzdvihol najmä spoluhráčov z lavičky. Francúzsky veterán Nicolas Batum, ktorý po sezóne plánuje ukončiť kariéru, premenil z pozície náhradníka 6 z 10 trojok a s 20 bodmi sa stal druhým najlepším strelcom svojho tímu. Buddy Hield zaznamenal 7 bodov a predovšetkým 6 asistencií za 18 minút. "Vyhrali sme ich zásluhou. Uspeli sme, pretože dokázali vystúpiť z radu," vyhlásil Embiid. Philadelphia v 1. kole play off nastúpi proti New Yorku Knicks.  
      Miami čaká rovnako ako v minulom ročníku v tej istej fáze súboj s Chicagom o post osmičky. Pred rokom dokázalo uspieť a napokon prekvapujúco postúpilo až do finále. "Vybrali sme si ťažšiu cestu, ale tak to teraz skrátka je. Musíme sa pripraviť na piatok a zabojovať pred domácim publikom," burcoval pred rozhodujúcim súbojom o play off kouč floridského mužstva Erik Spoelstra.

Viac o téme: MiamiNBABasketbal
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu