Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

NBA: Maxeymu ušlo triple double, letci zvíťazili nad horúčavou

(Zdroj: TASR/AP Photo/Marta Lavandier)

Basketbalisti Philadelphie 76ers zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NBA na palubovke Miami Heat 109:105 a zvýšili si šance na prienik do play off. Tyrese Maxey prispel k výhre 37 bodmi a Joel Embiid ich nazbieral 29.

Maxey pridal aj jedenásť asistencií a deväť doskokov a len tesne mu ušlo triple double. Philadelphia je ôsma vo Východnej konferencii, no na šiestu Indianu stráca iba jedno víťazstvo. Rovnako aj siedme Miami, ale to má zápas k dobru. Prvých šesť tímov ide priamo do play off, ďalšie štyri zabojujú o dve miestenky v play in turnaji.
      Golden State Warriors natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov, keď triumfovali v Houstone v priamom súboji o 10. miesto na západe 133:110. Stephen Curry a Klay Thompson nazbierali zhodne 29 bodov. Rockets prehrali s týmto súperom už trinásty zápas v sérii a nezdolali ho od februára 2020.
      Dallas Mavericks vyhrali v Atlante 109:95, Kyrie Irving strelil 26 bodov, Luka Dončič o jeden menej, no pridal dvanásť doskokov a osem asistencií. Jalen Brunson zaznamenal 35 bodov a jedenásť asistencií a New York Knicks potiahol k triumfu nad Sacramentom Kings 120:109. K play off sa priblížili Los Angeles Clippers vďaka tesnému triumfu nad Denverom Nuggets 102:100.
 

Viac o téme: BasketbalNBAPhiladelphia 76yers
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu