Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rangers vyhrali nad Washingtonom, Fehérváry s bodmi aj s trestom

(Zdroj: TASR/AP Photo/Wilfredo Lee)

Hokejisti NY Rangers zvíťazili v druhom zápase 1. kola play off NHL nad Washingtonom 4:3 a zvýšili stav série na 2:0. V prvej formácii hostí bol aj slovenský obranca Martin Fehérváry.

Triumf z úvodného stretnutia potvrdila aj Florida, ktorá zdolala Tampu Bay 3:2 po predĺžení. Slovák Erik Černák hral za hostí v druhej obrannej dvojici. Vyrovnať v sérii sa naopak podarilo Coloradu, ktoré vyhralo na ľade Winnipegu 5:2.
      O víťazstve Rangers rozhodol v 37. minúte K'Andre Miller, ktorý zvýšil na priebežné 4:2. Po dva body za gól a asistenciu si pripísal za domácich  Mika Zibanejad a Vincent Trocheck. Víťazi základnej časti využili naplno domáce prostredie, keďže v úvodnom dueli zvíťazili 4:1. Fehérváry bol na ľade 21:01 minúty, zápas ukončil s mínuskou, jednou strelou na bránku, piatimi hitmi a v 25. minúte dostal aj dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
      Triumf Floridy zariadil po necelých troch minútach extračasu Carter Verhaeghe, hostí poslal do predĺženia kapitán Steven Stamkos.  V 35. minúte vytiahol kľúčový zákrok domáci brankár Sergej Bobrovskij,  keď zlikvidoval pokus Matta Dumbu. Ten bol v obrannej dvojici s Černákom, ktorý bol na ľade 21:46 minúty. Zápas ukončil s mínuskou, rozdal sedem hitov a obdržal dvojminútový trest za hákovanie v 28. minúte.
      Pre Colorado bola na ceste k triumfu kľúčová druhá tretina, v ktorej vsietilo štyri góly. Artturi Lehkonen mal bilanciu 1+1, víťazný gól na priebežných 3:2 strelil v 38. minúte Zach Parise. Hosťom pomohol aj výkon brankára Alexandara Georgijeva, ktorý vykryl 28 striel.
      

Viac o téme: HokejNHLTampa Bay
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu