Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Odborník na etiketu Ladislav Špaček prehovoril Slovákom do duše: TOTO na návšteve NEROBTE!

Ladislav Špaček v relácii Hit roka
Ladislav Špaček v relácii Hit roka (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Špeciálnym hosťom relácie Hit roka bude český spisovateľ, televízny novinár, moderátor a pedagóg, ktorý je známy aj ako popularizátor spoločenskej etikety, Ladislav Špaček.

Ladislav Špaček v minulosti pôsobil ako hovorca bývalého českého prezidenta Václava Havla. Je autorom niekoľkých kníh o spoločenskej etikete a na túto tému aj prednáša. Významnou témou bude správne stolovanie, pretože práve ono môže vytvoriť pozitívny dojem, ukázať profesionalitu a dobré spoločenské zručnosti počas obchodných stretnutí, obedov alebo večerí s klientami, či dôležitými hosťami. Ladislav Špaček podrobil glosátorov menšej skúške správneho držania príboru. Ako si počínali Zuzana Kubovčíková Šebová, Michal Hudák a Marcel Forgáč? 


Okrem toho však odborník na etiketu odpovie aj na otázku ohľadom vyzúvania si topánok na návšteve. Na Slovensku aj v Čechách tento zvyk považujeme za znak úcty a hygieny. Sú však krajiny ako napríklad Anglicko alebo Francúzsko, kde vyzúvanie sa nie je štandardným zvykom a mnohokrát sa ponecháva na zvážení hostí alebo preferenciách domácnosti. Vo veľkej miere to teda závisí od lokálnej kultúry a špecifických pravidiel danej domácnosti, ale Ladislav Špaček má na to jednoznačnú odpoveď. Pozrite si ukážku a dozviete sa. No nenechajte si ujsť celú reláciu Hit roka už vo štvrtok večer o 20.30 na Jednotke!

Odborník na etiketu Ladislav Špaček prehovoril Slovákom do duše: TOTO na návšteve NEROBTE! (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: RTVSLadislav ŠpačekHit rokaStolovanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu