Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kto dosiahne na Slnko v sieti, Dunaj alebo Matematika zločinu?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: VOYO)

Seriál Dunaj, k vašim službám a Matematika zločinu ako prvý Voyo Originál nominované na významné ocenenie. Projekty získali nomináciu na cenu Slnko v sieti za rok 2023 v kategórii Najlepší televízny film/miniséria/seriál.

O národnú filmovú cenu Slnko v sieti za rok 2023 zabojujú v aktuálnom ročníku programy z dielne Markízy a Voyo. Členovia Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) posudzovali celkovo 18 kategórií,  prihlásených bolo 34 filmových a televíznych diel. Jedným z nominovaným je divácky hit televízie Markíza s hviezdnym hereckým obsadením – dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám, ktorý pravidelne kraľuje rebríčkom sledovanosti na Slovensku. Dunaj, nový obchodný dom na Slovensku otvára svoje brány a stáva sa symbolom modernej doby. Je plný ľudí, ktorých sny a odvaha sú silnejšie než hrozby zvonku. Príbehy mladých predavačiek z oddelenia módy sa prepletajú všetkými poschodiami obchodného domu od brigádnikov, ktorí na skok prejdú bránami Dunaja, až po riaditeľstvo na najvyššom poschodí. Zdanlivo odlišní ľudia tu pod jednou strechou hľadajú cestu k šťastiu v jeho rozmanitých podobách a čelia nástrahám ťažkých čias, ktoré so sebou nesú neľahké rozhodnutia a nečakané životné zmeny. Dunaj, k vašim službám vzniká v réžii Petra Hofericu a Petra Magáta. Producentmi seriálu sú Peter Kelíšek a Alexandra Dubovská.

Kto dosiahne na Slnko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: VOYO)

Nominovaný je vôbec prvýkrát aj Voyo Originál. Trojdielna miniséria Matematika zločinu bola inšpirovaná rovnomenným podcastom, ktorý otvoril tému justičných omylov v českom súdnom systéme.  Novinárke Magdalene Sodomkovej napíše z indonézskeho väzenia Tomáš Toman. Bol zadržaný na úteku pred českou spravodlivosťou a tvrdí, že zločin, za ktorý bol odsúdený na dvanásť a pol roka väzenia, nespáchal. Do väzenia ho vraj poslal sporný posudok súdneho znalca prezývaného Matematik zločinu (Jiří Bartoška). Minisériu pre Voyo vyrobila produkčná spoločnosť DNA Production producentov Rasťa Šestáka a Petra Bebjaka, ktorý Matematiku zločinu režíroval. Miniséria žne veľký úspech aj v Českej republike. Dostala sa do nominácií na  Českého leva a zabojuje tak o titul najlepšieho televízneho filmu alebo minisérie. „Veľmi sa tešíme z týchto nominácií na cenu Slnko v sieti. Sme radi, že akademikov zaujal aj Voyo Originál Matematika zločinu. Ponuku Voyo Originálov totiž neustále rozširujeme o pútavé tituly rôznych žánrov, ktoré si čoraz častejšie získavajú nielen divákov, ale aj odborníkov, a tí ich kvalitu podčiarkujú nomináciami a prestížnymi oceneniami. Matematike zločinu aj televíznemu seriálovému hitu Dunaj, k vašim službám držím palce a verím, že si naďalej udržia priazeň divákov,“ povedala programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova Silvia Majeská. Slávnostné vyhlásenie národných filmových cien Slnko v sieti sa uskutoční 26. apríla 2024.

 

Viac o téme: Slnko v sietiVOYO
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu