Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

USA čaká obrovská výzva: Prezidentské voľby v časoch KORONAVÍRUSU! Voľte z domu, vyzýva herečka

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision, Twitter)

Zdá sa, že ohnisko pandémie sa postupne opäť presúva. Zatiaľ je ním stále Európa, no počet nakazených čoraz viac stúpa v Spojených štátoch amerických. Okrem všetkých iných problémov, ktoré pandémia prináša, čelia ďalšej výzve. Američanov totiž čakajú prezidentské voľby, ktoré sa začali primárkami. Herečka Jennifer Lawrence vyzýva, aby občania volili z domu.

Voľby sú nepochybne jednou z najmasovejších udalostí, ktoré sa v štáte dejú. Bohužiaľ, pre súčasnú pandémiu sa v mnohých krajinách odkladajú, ale to nehovoríme o prezidentských voľbách. Amerika si bude o pár mesiacov voliť prezidenta, no dovtedy prebiehajú v jednotlivých štátoch primárky.


Mohlo by vás zaujímať: Celebrity v KORONAkaranténe: Šialené! Hanksova žena rapuje, Ellen vyvoláva ľuďom a Hopkins hrá pre mačku


Voľte z domu!

Herečka Jennifer Lawrence vyzvala svojich fanúšikov, aby trvali na možnosti voľby z domu kvôli stále trvajúcej pandémii koronavírusu. Objavila sa v kampaňovom vide pre RepresentUS. Zároveň je členkou rady tejto spoločnosti. V minútovom videu poďakovala všetkým, ktorí v prvej línii bojujú s pandémiou. „V prvom rade chcem vyjadriť obrovské sympatie všetkým, ktorých pandémiach poznamenala a moja hlboká vďaka patrí pohotovostným pracovníkom, zdravotníkom, ktorí riskujú svoje životy každý deň,“ povedala.

„To najlepšie, čo momentálne môžeme spraviť, aby sme vírus spomalili, je ostať doma.“ Herečka pokračovala výzvou pre svojich fanúšikov a všetkých občanov Ameriky. Podľa nej je na čase, aby sa začalo hovoriť o tom, ako zvládnuť prezidentské voľby v rámci všetkých opatrení. „Stále čelíme nadchádzajúcim voľbách, ktorých sa zúčastňujú milióny ľudí a ktorí ešte musia odovzdať svoj hlas v primárkach,“ povedala. Na to, aby mohli voliť z domu, slúži špeciálna stránka. „Môžete tak voliť z pohodlia domova.“

Sú to naše voľby, ostaňte v bezpečí

Podľa herečky je to v týchto časoch extrémne dôležité. „Sú to naše voľby, takže prosím, pomôžte šíriť do sveta túto správu tým, že si to zverejníte na sociálnu sieť s hashtagom #volímdoma (originál #VoteAtHome). Ostaňte v bezpečí a zdraví,“ dodala. Herečka nadviazala na výroky jedného z demokratických kandidátov Joea Bidena, ktorý pre MS NBC tento týždeň uviedol, že štáty by mala začať hľadať alternatívy, aby ľudia nemuseli k urnám pristúpiť fyzicky. Podľa neho je to o tom, aby sa Američania uistili v tom, že môžu hájiť demokraciu a zároveň čeliť pandémii. „Dokážeme oboje,“ povedal Biden.

Jennifer Lawrence
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

Vzhľadom na mnohé obmedzenia týkajúce sa veľkých zhromaždení, ktoré platia v mnohých štátoch, je potrebné uvažovať o tom, ako sa voľby uskutočnia a zároveň sa dodrží sociálny dištanc. Favorit amerických demokratov pre nomináciu do boja o Biely dom Biden navrhol odložiť nominačný zjazd strany. Rovnako aj boj s jeho sokom Berniem Sandersom utíchol a presunul sa na sociálne siete. Mnohé štáty odložili aj zvyšné primárky. Hlasovanie prostredníctvom mailu prebieha už v troch štátoch - Aljaška, Havaj a Wyoming. Voľby boli plánované na 4. apríla. Všetky tri štáty prechádzajú na voľbu poštou a predlžujú lehoty na doručenie a prijatie hlasovacích lístkov.

Viac o téme: Jennifer LawrenceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu