Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Johnny Depp dostal v boji ranu pod pás: Súd odmietol odvolanie! Nemá šancu na úspech

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham)

Britský vrchný súd odmietol možnosť odvolania pre amerického herca Johnnyho Deppa, ktorý začiatkom mesiaca prehral spor s bulvárnym listom The Sun týkajúce sa jeho označenie za domáceho násilníka. Informoval o tom server BBC. Sudca oznámil, že odvolanie nemá "dostatočnú šancu na úspech", hercovi právnici sa ale môžu obrátiť ešte na odvolací súd.

Vrchný súd tiež nariadil, aby Depp uhradil prvú časť nákladov na právne zastupovanie protistrane. Vydavateľstvo News Group Newspapers, do ktorého portfólia denník The Sun patrí, má dostať celkovo 630-tisíc libier (cca 704-tisíc eur).


Mohlo by vás zaujímať: Je to oficiálne: Vieme, kto nahradí Johnnyho Deppa!


Sudca Deppovi neuveril

Hollywoodsky herec, známy napríklad z filmov Piráti z Karibiku či Nožnicovoruký Edward, žaloval vydavateľstvo aj šéfredaktora denníka The Sun Dana Woottona. Nepáčil sa mu článok z apríla 2018, v ktorom sa píše, že herec bil svoju bývalú manželku Amber Heard. Depp podal žalobu kvôli ohováraniu.

Johnny Depp dostal v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein)

Sudca vo svojom verdikte uviedol, že tvrdenia zverejnené v článku sú "vo svojej podstate pravdivé". Podľa neho sa preukázalo, že väčšina spomínaných útokov Deppa na jeho vtedajšiu manželku sa skutočne odohrala a že Heard mala dôvod obávať sa o svoj život. Hoci sudca teraz Deppovým právnikom uprel možnosť podať odvolanie, zároveň im pripomenul, že sa proti verdiktu môžu odvolať až do 7. decembra na odvolacom súde.

Ako Grindewald skončil

Len niekoľko dní potom, ako prehral súd s britským denníkom, prekvapila fanúšikov Johnnyho Deppa smutná správa. Následky pošramotenej povesti na seba nenechali dlho čakať a Depp končí ako Gellert Grindewald vo Fantastických zveroch. Správu oznámil na sociálnej sieti Instagram. "Najskôr by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí ma obdarili svojou podporou a lojalitou. Bol som dojatý z vašich správ o láske a obavách, najmä za posledných pár dní," napísal v piatok. 

"Chcel by som vám oznámiť, že ma Warner Bros požiadal, aby som odišiel z mojej úlohy Grindelwalda vo filme Fantastická zvery," pokračoval Depp s tým, že to rešpektuje a s požiadavkou súhlasil. "Mám v úmysle dokázať, že obvinenia proti mne sú nepravdivé," dodal. Zástupcovia Warner Bros. potvrdili, že Depp v pripravovanom treťom diele ságy založenej na predlohe autorky kníh o Harry Potterovi J.K. Rowlingovej už hrať nebude, úlohy jedného z najnebezpečnejších čarodejníkov sa zhostí niekto iný.

Depp všetky obvinenia odmieta

Depp všetky obvinenia z domáceho násilia odmieta. Spolu so svojim právnym tímom označil svoju exmanželku za manipulatívnu osobu, ktorá si všetky obvinenia vymyslela s cieľom získať peniaze a slávu. Deppove bývalé partnerky Winona Ryder a Vanessa Paradis ho obe označili za "láskavého a nenásilného", píše AFP. Heard už predtým Deppa obvinila, že medzi rokmi 2013-16 sa jej najmenej 14-krát vyhrážal smrťou. Zvyčajne po tom, čo sa opil alebo zdrogoval. Hovorí aj, že známy herec ju verbálne i fyzicky týral.

Johnny Depp dostal v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan)

Opísala ho ako "extrémne manipulatívneho človeka", ktorý "využíva svoju charizmu, aby v ľuďoch vytvoril dojem reality", uvádza britská spravodajská stanica BBC. Heard ďalej uviedla, že počas hádky v hotelovej izbe v Tokiu v roku 2015 si na ňu Depp kľakol a udrel ju zozadu do hlavy.

Magický začiatok, hrozivý koniec

Johnny Depp a Amber Heard sa spoznali pri nakrúcaní snímky Rumový denník v roku 2011. Vzali sa v roku 2015. O 15 mesiacov neskôr požiadala herečka o rozvod a v roku 2016 prvýkrát spomenula domáce násilie. Podľa tvrdenia, ktorá na súde zazneli, ju však herec začal fyzicky napádať už pred troma rokmi. Depp ju údajne škrtil, bil, udrel do tváre, kopal a dával jej hlavičky.

Rad útokov sa podľa Heard odohral v čase, keď bol jej vtedajší manžel pod vplyvom drog a alkoholu. Herec na súde naopak tvrdil, že sa k nemu násilnícky správala jeho exmanželka. Za Deppa sa predtým postavili jeho bývalé partnerky Vanessa Paradis a Winona Ryder. Tie zhodne uvádzajú, že k nim sa Depp násilnícky nikdy nesprával.

Viac o téme: Johnny DeppAmber Heard
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu