Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Obľúbený slovenský herec rapídne zmenil vzhľad: FOTO Išli dolu vlasy aj váha... Toto je dôvod!

(Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Režisér Tomáš Mašín zahájil na začiatku tohtoročného januára natáčanie novej vzťahovej drámy s detektívnou zápletkou podľa scenára Alice Nellis. Tvorcovia filmu Nemé tajomstvá v ňom sľubujú napätie a sieť klamstiev, intríg a zložitých vzťahov. V centre príbehu je muž, ktorý po úraze stratil možnosť komunikovať so svetom. Príbeh hlavného hrdinu tak rozpráva jeho manželka, matka a kolegyňa. Premiéra je naplánovaná na prvú polovicu roku 2023. Za tvorcu o tom informovala Barbora Doleželová.

Hlavná postava filmu Martin, ktorého hrá slovenský herec Marián Mitaš, v dôsledku ťažkého úrazu stratí možnosť komunikovať so svetom a svet s ním. Okolo však ostali všetky dôležité ženy jeho života, manželka Erika (Jana Plodková), mamička Dana (Milena Steinmasslová) a veterinárka Jana (Magdaléna Borová), ktorej kôň spôsobil Martinovi úraz. Práve ony rozpráva Martinov príbeh, každá z nich má svoju verziu udalostí. 

Keď Martin zomrie, začne sa o prípad zaujímať polícia, pretože mu podľa nej ktosi zomrieť pomohol. Postupne sa odkrývajú dlho zamlčované traumy a mnohopočetné malé klamstvá. Točiť sa bude v Prahe, v Beroune a v meste Klatovy viac ako pol roka.

Mitaš kvôli úlohe zmenil vzhľad

Pre rolu Martina musel Marián Mitaš zmeniť svoj vzhľad. "Vedel som, že vlasy pôjdu dole. Doma už si na moju hlavu zvykli, len pri návštevách ma núti nasadiť si čiapku. Tiež som ale chudol behaním, jazdou na bicykli a upraveným jedálničkom," podotkol.

Alice Nellis na scenári pracovala takmer rok. "Ide o príbeh, ktorý v rámci kriminálneho žánru skúma kvalitu ľudského života a to, ako ju vnímame. Čo považujeme za život, ktorý stojí za to žiť," uviedla. Podľa režiséra Mašína v sebe scenár k filmu kombinuje dramatický príbeh, detektívku a lovestory. "Kostra príbehu je opretá o výsluchy, v ktorých sa vraciame do histórie vzťahu ústredných dvoch postáv," poznamenal.

V roku 2009 Mašín debutoval celovečerným filmom 3 sezóny v pekle voľne inšpirovaným osudmi básnika a filozofa Egona Bondyho. Niekoľko rokov pracuje na filme mapujúcom príbeh protikomunistickej odbojovej skupiny bratov Mašínov, jeho vzdialených príbuzných.

Viac o téme: Marián MitašNemé tajomstvá
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu