Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

FOTO Penn musel z Ukrajiny ujsť po svojich: Ženy a deti utekali bez batožiny! Ostalo im len auto

(Zdroj: TASR/AP/Ukrainian Joint Forces Operation Press Service)

Americký herec Sean Penn bol vyfotený minulý týždeň tesne po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu priamo v bojoch sužovanej krajine. Natáča tam dokument, aby ukázal pravú tvár vojny. Teraz musel utekať z krajiny po vlastných.

Sean Penn v pondelok zverejnil na Twitteri, že spolu s dvoma kolegami prešli pešo až k poľským hraniciach. Auto museli nechať v dlhej kolóne na kraji cesty. 


Mohlo by vás zaujímať: Sean Penn v centre VOJNY na Ukrajine: Nakrúca dokument o ruskej invázii! Prišiel, aby svetu povedal pravdu


Ženy a deti nemali nič, len auto

"Takmer vo všetkých autách na tejto fotke prevážajú len ženy a deti, väčšina z nich nemá žiadne batožiny. Iba auto, ktoré je ich jediným cenným majetkom," napísal a zdieľal obrázok dlhého radu áut.

Z Ukrajiny utiekli do susedných krajín státisíce utečencov. Ukrajinskí muži vo veku 18-60 rokov musia zostať bojovať. Celkovo utieklo pred ruskou inváziou už takmer 836-tisíc ľudí, oznámil v stredu Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Viac ako polovica z nich prišla do Poľska.

Podľa podrobnejších údajov OSN zverejnených ešte v utorok takmer 90-tisíc utečencov prišlo do Maďarska, vyše 65-tisíc do Moldavska, približne 54-tisíc na Slovensko a takmer 39-tisíc do Rumunska, informovala televízia Sky News.

Viac o téme: Sean PennUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu