Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Veľká zmena v legendárnom sci-fi seriáli: Titulnú úlohu stvárni černošský herec

(Zdroj: SITA/AP/Alberto Pezzali)

Titulnú úlohu v nových dieloch britského seriálu Pán času (Doctor Who) prvýkrát stvárni černošský herec. Tvorcovia z BBC oznámili, že časom bude v sci-fi seriáli cestovať herec Ncuti Gatwa, známy napríklad zo seriálu Sexuálna výchova.

Dvadsaťdeväťročný Gatwa prevezme rolu po tridsaťdeväťročnej herečke Jodie Whittakerovej, ktorá bola prvou ženskou predstaviteľkou hlavnej postavy v obľúbenom seriáli BBC. Škótsky herec, ktorý sa narodil v Rwande, vraj nemá slov, ktorými by popísal svoje pocity. "Je to zmes hlbokej pocty, nadšenia a samozrejme aj trochu strachu," uviedol vo vyhlásení.

Gatwa získal viacero nominácií na prestížnu cenu

"Gatwa je pre túto rolu veľmi prezieravou voľbou. Vďaka seriálu Sexuálna výchova na Netflixe je neuveriteľne obľúbený u divákov vo veku medzi dvadsiatimi a tridsiatimi rokmi," uviedol k výberu herca novinár BBC Lizo Mzimba. "A to nehovorím o tom, že je to mimoriadne nadaný mladý herec. Dostal nomináciu na cenu BAFTA za všetky tri rady Sexuálnej výchovy, takže nebol obsadený len kvôli tomu, koho môže demograficky pritiahnuť," dodal žurnalista.

Gatwa sa stane už štrnástou osobou, ktorá si zahrá hlavnú rolu v seriáli, ktorá sa vysiela už od roku 1963. V minulosti hrali Pána času napríklad John Hurt alebo David Tennant. Whittakerová sa v úlohe naposledy objaví v špeciálnej epizóde k stému výročiu založenia BBC.

Viac o téme: Ncuti GatwaPán času
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu