Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Česká herečka šokovala: Jej fotky boli v časopise Playboy! Zaistilo jej to ďalšie filmové ponuky

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Herečka Jana Švandová, ktorá 3. júla oslávila sedemdesiate piate narodeniny, na seba v 90. rokoch upozornila odvážnymi fotkami pre časopis Playboy, ktoré jej okrem iného zaistili ďalšie filmové ponuky. Vďaka svojim telesným proporciám stelesňovala v divadle aj vo filme rolu žien elegantných, atraktívnych a prefíkaných, málokedy hrala kladné typy. V poslednej dobe účinkuje aj v muzikáloch, tancovala aj v televíznej súťaží StarDance.

V posledných rokoch hrala napríklad vo filmoch LOVEnie či Ako sa zbaviť nevesty alebo v televíznych seriáloch Zoo, Osada či Hlava medúzy. Pražská rodáčka Švandová začínala v Čiernom divadle Jiřího Srnca, čo ju priviedlo na myšlienku štúdia herectva na brnenskej JAMU, ktorú absolvovala v roku 1971. Neskôr hosťovala v rade českých divadiel aj muzikálových scén, za najvýraznejší angažmán možno považovať jej pôsobenie Činohernom klube.

Zahrala si aj v zahraničných filmoch

Od roku 1969 spolupracuje na filmoch, a televíziou a dabingom, pomerne často vystupuje aj vo filmoch zahraničných produkcií, vďaka svojej slušnej jazykovej vybavenosti. S francúzskou hviezdou Anniou Girardotovou nakrúcala niekoľko dielov seriálu Sudcu, kde stvárnila dozorkyňu bez citu, v televíznom filme Angelina s Charlesom Aznavourom si zahrala taxikárku a zároveň vyliečenú alkoholičku, do ktorej sa hlavný hrdina zamiluje. A po boku Brigitte Nielsenovej sa z nej zase vo filme Peklo v reťaziach II. stala lesbička. Jej tretím manželom je projektový manažér a podnikateľ Pavel Satorie. Z prvého manželstva má syna Huberta.

Viac o téme: Jana Švandová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu