Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Známa herečka oslavuje jubileum: Narodila sa na Slovensku, zažiarila v legendárnom muzikáli

(Zdroj: Reprofoto TASR)

Herečku Alenu Antalovú, ktorá sa narodila 28. júla 1972 na Slovensku, preslávili hlavne role v seriáloch Poisťovňa šťastia a Četnícke humoresky. Antalová je ale aj usilovná divadelná herečka, roky septembra v Mestskom divadle Brno na hudobnej a činohernej scéne. Je držiteľkou ceny Thálie za rok 1999 v kategórii talent roka do 33 rokov za titulnú rolu v divadelnej hre Majster a Markétka.

Bratislavská rodáčka a vnučka scénografa Slovenského národného divadla Ladislava Vychodila Alena Antalová sa už od mladosti objavovala v televízii a venovala sa aj spevu. Je absolventkou bratislavského konzervatória a potom študovala katedru muzikálu na JAMU v Brne. V roku 1995 sa stala členkou brnenského mestského divadla. V Mestskom divadle Brno zažiarila napríklad v hlavných úlohách v muzikáloch Mary Poppins, My Fair Lady (zo Zelňáku) alebo Mamma Mia!

Antalová, ktorá naspievala sólové party k filmu Kytica, sa objavila aj v niekoľkých televíznych filmoch, napríklad Spoločník či Veterán, hrala v rozprávke Hodinárov učeň či s Jaromírom Hanzlíkom v komédii Leto s gentlemanom. S manželom, podnikateľom v stavebníctve Jozefom Juráčkom, má Antalová štyri deti, tri dcéry a jedného syna.

Viac o téme: Alena Antalová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu