Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Soňa Valentová kvôli kráse trpela: Manžel ju podozrieval z nevery, kolegyne ju nenávideli!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: rtvs)

BRATISLAVA - Svojím šarmom očarila každého! Počas uplynulého víkendu zasiahla umelecký svet veľmi smutná správa. A to, že do hereckého neba odišla Soňa Valentová, ktorá patrila medzi najkrajšie slovenské herečky.

Soňa Valentová stvárnila množstvo divadelných a televíznych úloh. Jedným z tých výraznejších počinov zo začiatkov jej kariéry bola historická dráma s názvom Kladivo na čarodejnice. V tomto silnom filme predviedla nielen svoj talent, ale aj dokázala, že jej nechýba odvaha Pred kamerami sa previedla v Evinom rúchu. „Vtedy to nebolo bežné. Ale ako mladomanželka som to prekonzultovala so svojím manželom a on ako režisér to chápal. Povedal, že to tam patrí, že je to taká silná scéna, že si to človek ani neuvedomí,” zaspomínala si v rozhovore pre Korzár umelkyňa. 

Soňa Valentová kvôli kráse
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Herečka nikdy nemala problém otvorene hovoriť aj o svojom súkromí a vzťahu s uznávaným režisérom Pavlom Hasprom, ktorý bol od nej o 17 rokov starší. Svoju krásnu ženu vraj neraz podozrieval z nevery. A keď mal hnev kvôli práci, ona mu bola hromozvodom. „Postupne som si na to zvykla. Uisťoval ma, že on to nemyslí zle a aby som si to nevšímala,” povedala k tomu Valentová.   

Manželstvo s uznávaným režisérom i krása boli dôvodom, prečo ju mnohé kolegyne poza jej chrbtom ohovárali. Vnímali to tak, že ju obsadzuje prednostne. „Sústredila som sa na prácu, aby som podala najlepší výkon a takéto blbosti som nevnímala. Keby som bola zlá herečka, nepracoval by so mnou,” uviedla Soňa, ktorá po manželovej smrti musela akoby opäť dokázať, že sa vie presadiť aj bez neho. 

Soňa Valentová kvôli kráse
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Omnia Film München)

V marci 2016 utrpela herečka cievnu mozgovú príhodu, z ktorej sa nevedela celkom zotaviť a bola odkázaná na pomoc iných. Posledné roky svojho života strávila v domove dôchodcov. Do hereckého neba odišla 10. decembra a podľa medializovaných informácií zomrela v spánku. Česť jej pamiatke!

Viac o téme: Soňa Valentová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu