Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

DRSNÁ minulosť českého herca: S GAUNERMI má osobné skúsenosti... Kto sa nám nepáčil, LETEL!

Hynek Čermák Zobraziť galériu (3)
Hynek Čermák (Zdroj: Česká televize / Michaela Buchtová)

PRAHA - Vynikajúci český herec má na svojom konte desiatky kladných i záporných úloh. Tie záporné sa navyše Hynkovi Čermákovi (50) hrajú ľahko. S gaunermi má totiž svoje osobné skúsenosti. Kým objavil čaro herectva, živil sa ako osobný strážca a vyhadzovač!

V roku 1993 sa začal objavovať v českých televíznych seriáloch a celovečerných filmoch ako Expozitúra, Svätá štvorica či Kájínek. Český herec Hynek Čermák mal však vtedy už za sebou úplne inú kariéru. „Robil som dlho osobného strážcu aj vyhadzovača, ale už je to fakt dávno,“ zaspomínal si v Show Jana Krausa na deväťdesiate roky. „Legislatíva bola taká na vode, takže sme si robili, čo sme chceli. Kto sa nám nepáčil, ten letel a bodka,“ pochválil sa.

DRSNÁ minulosť českého herca:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize / Michaela Buchtová)

Temné skúsenosti potom v hereckej brandži mnoho ráz využil. „Je fakt, že pre mňa nie je problém zahrať ničomníka, pretože som ich v živote stretol veľa a poznám ich psychológiu,“ uviedol. Jediná možnosť, ako sa vysporiadať s ničomníkom, je podľa neho byť ešte väčší ničomník ako on. „To je jediné, čo na nich platí,“ dodal. 

DRSNÁ minulosť českého herca:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize / Michaela Buchtová)

Ani vo sne by mu však nenapadlo, že sa po svojej päťdesiatke k úlohe osobného strážcu vráti. Keď mi režisér Tonda Procházka tú rolu ponúkol, tvravím mu: Tondo, to je nezmysel, to ja už dávno neviem, takéto veci,“ bránil sa najprv Čermák role v muzikále The Bodyguard, ktorý teraz uvádza Hudobné divadlo Karlín. Nakoniec sa však dal uhovoriť a ponuku roly osobného strážcu Whitney Houston prijal. Veríme, že zažiari ešte v mnohých iných úlohách.

Viac o téme: Hynek Čermák
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu