Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

ŠOK po 25 rokoch: Slávny PIKACHU v seriáli o Pokémonoch KONČÍ!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Disney Channel)

BRATISLAVA - Animovaný seriál Pokémon v roku 1997 vyvolal hotový ošiaľ. Súboje Pikachua a jeho trénera Asha Ketchuma s konkurenčnými pokémonmi sledovali diváci po celom svete, deti zbierali Pokémon kartičky a túžili po tričkách so žltým myšiakom. V roku 2023 by sa seriál mal na obrazovky vrátiť opäť. No šokujúco, bez svojej najväčšej hviezdy. Po 25 rokoch v seriáli končí slávny Pikachu!

Fanúšikovia japonského animovaného seriálu Pokémon sa môžu tešiť. Jeho tvorcovia totiž v roku 2023 plánujú veľkolepý návrat. Má to však jeden podstatný háčik - zatiaľ čo prvé epizódy mapovali súboje Pikachua a jeho trénera Asha Ketchuma s konkurenčnými pokémonmi, nové časti sa zamerajú na postavy menom Liko a Roy. 

ŠOK po 25 rokoch:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Disney Channel)

No a s tým prichádza aj jedna obrovská zmena, ktorá zrejme šokuje mnohých. Po 25 rokoch totiž v seriáli končí jeho najväčšia hviedza, Pikachu. „Nová séria bude predstavovať všetko, čo fanúšikovia milujú na animácii pokémonov, vrátane akcie, dobrodružstva, priateľstva a pokémonov,“ uviedli tvorcovia. 

Pokémoni sa prvýkrát objavili vo videohre pre Nintendo Gameboy v roku 1996 a odvtedy si získali takú základňu skalných fanúšikov, že ňou konkurujú príbehom Star Wars či Harrymu Potterovi. Ich popularitu v roku 2016 posilnila mobilná hra Pokemon Go, ktorá využívala geolokáciu a rozšírenú realitu. Najnovšia videohra tiež žne úspechy, len od konca novembra sa jej predalov iac ako 10 miliónov.

Viac o téme: PokémonPikachu
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu