Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalší film o Harry Potterovi? O túžbe amerického režiséra nevie ani Rowlingová

Harry Potter a Tajomná komnata
Harry Potter a Tajomná komnata (Zdroj: internet)

Americký režisér Chris Columbus by rád nakrútil ďalší film o známom čarodejníkovi Harrym Potterovi a jeho priateľoch. Päťdesiatšesťročný rodák z mesta Spangler v Pensylvánii to uviedol v rozhovore pre Entertainment Weekly Radio - SiriusXM. Filmár režíroval snímky Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) a Harry Potter a Tajomná komnata (2002) a produkoval tretí film s názvom Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004). Pôvodne vraj chcel režírovať celú sériu, no rozmyslel si to, pretože sa bál, že bude príliš dlho preč od rodiny.

"Chcel by som sa k tomu vrátiť a nakrútiť ďalší film. Nie Fantastické zvery a ich výskyt, o ktorých si myslím, že budú úžasné. Chcel by som priniesť ďalší film o troch postavách - Harrym, Hermione a Ronovi," prezradil Columbus, ktorého vraj veľmi zaujíma, čo sa stalo počas 19 rokov, ktoré autorka J.K. Rowling v záverečnej časti nepopísala. Hlavnú líniu príbehu uzavrela smrťou krutého lorda Voldemorta a následne ponúkla iba krátky pohľad do budúcnosti spomínaných hlavných hrdinov. "Zatiaľ som nenabral odvahu povedať o tom J.K. Rowling, pretože si ju veľmi vážim. Mala by robiť to, čo chce, no naozaj by ma zaujímalo, ako si predstavuje tie chýbajúce roky," uzavrel.


Z Dumbledora bude politik: Herec stvárni slávneho britského premiéra


Chris Columbus nakrútil okrem spomínaných aj filmy Sám doma (1990), Sám doma 2 - Stratený v New Yorku (1992), Mrs. Doubtfire - Otec v sukni (1993), Dvaja v tom (1995), Druhá alebo prvá (1998), Andrew, člen našej rodiny (1999), Bohémovia (2005) alebo Percy Jackson: Zlodej blesku (2010). Vo štvrtok 23. júla slovenské kiná začnú premietať jeho novú snímku Pixels. Ako producent má na konte jednu nomináciu na Oscara vďaka dráme Farba citov (2011).

Viac o téme: Harry PotterChris Columbus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu