Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Návštevnosť kín v Česku ovládol dlho očakávaný film: Hrať v ňom mal aj Depp, musel rezignovať

(Zdroj: reprofoto YouTube/Warner Bros. Pictures)

Na čele víkendovej návštevnosti bol po svojom vstupe do českých kín tretí film zo série Fantastické zvery s podtitulom Dumbledorovho tajomstva od režiséra Davida Yatesa. Na druhé miesto odsunul doteraz vedúci americký akčný komediálny film režiséra Jeffa Fowlera Ježek Sonic 2. Vyplýva to z údajov na webe Únie filmových distribútorov (UFD).

Snímka Fantastické zvieratá: Dumbledorovo tajomstvo, v ktorom musel na svoju rolu kvôli údajnému prípadu domáceho násilia rezignovať herec Johnny Depp, počas víkendu prilákal do kinosál v Česku takmer 97 000 divákov a zarobil na tržbách vyše 16 miliónov českých korún. Ježko Sonic 2 na druhom mieste zaznamenal za dva týždne viac ako 163 000 návštevníkov, ktorí v pokladniach kín nechali 25 miliónov českých korún. Cez uplynulý víkend film navštívilo necelých 62 000 ľudí.

Tretia priečka patrí komédii režisérky Zuzany Mariankovej Známi neznámi, na ktorú cez víkend dorazilo cez 28 000 ľudí. Štvrté miesto, rovnako ako pred týždňom, obsadila športová dráma Posledné preteky režiséra Tomáša Hodana. Príbeh, ktorý rekonštruuje udalosti, pri ktorých v roku 1913 počas pretekov na lyžiach zahynuli Bohumil Hanč a Václav Vrbata, za tri týždne navštívilo 78 000 divákov. Na piatom mieste bol americký horor Morbius. Jeden z najrozporuplnejších hrdinov filmového sveta značky Marvel zaznamenal za dva týždne takmer 59 000 divákov.

Z domácich filmov v ďalšom poradí najlepšie, na jedenástom mieste, skončila dráma Stínohra režiséra Petra Bebjaka. Cez premiérový víkend si na neho našlo cestu necelých 3000 divákov. Vo štvrtok do českých kín dorazí futbalová snímka Vyšehrad: Fylm, ktorý má byť podľa tvorcov otvorenou spoveďou o súčasnom stave športu v Česku, americká počítačovo animovaná kriminálna komédia Zlouni, historický veľkofilm Severan so speváčkou Björk v jednej z rolí, norsko-britský dokument Veľká noc v umení.

Viac o téme: Fantastické zvery
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu