Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

TV tipy: Mr. Bean ako agent MI6 alebo spomienka na Paula Walkera

Johnny English Zobraziť galériu (6)
Johnny English

Piatok i víkendové dni ako už tradične ponúknu množstvo zaujímavých filmov, v ktorých si na svoje prídu milovníci takmer všetkých žánrov. Rowan Atkinson, známy predstaviteľ Mr. Beana, dostane do ruky zbraň vo filme Johnny English, Jennifer Aniston v My sme Millerovci predvedie zvodné telo, časy normalizácie pripomenie film Báječné léta pod psa, tragicky zosnulého Paula Walkera snímok Do hlbiny a pokiaľ hľadáte niečo vážnejšie, tak dobrou voľbou je film Pred polnocou.

Piatok 22:20 Jednotka: Báječná léta pod psa

Román pro ženy, Účastníci zájadu alebo Nestyda, to je len zopár filmov, ktoré vznikli na motívy kníh známeho českého spisovateľa Michala Viewegha. Práve jeho predlohu si za námet vybral i Petr Nikolaev v dnes už legendárnej tragikomédií Báječná leta pod psa, v ktorom sa tragika doby miesi s komikou dospievania i prvých nesmelých krokoch na poli zoznamovania s opačným pohlavím. Hoci v posledných rokoch vzniklo hneď niekoľko filmov, ktoré sa zaoberajú obdobím normalizácie z pohľadu bežných ľudí, i po sedemnástich rokoch si Nikolaevov film zachováva sviežosť, umeleckú i historickú hodnotu.

Báječná léta pod psa
Zobraziť galériu (6)

Sobota 20:45 JOJ: Plus Johnny English

Ako Mr. Bean dokázal zničiť jediným kýchnutím obraz za milióny dolárov. Tentoraz mu do ruky dali zbraň a spravili z neho agenta britskej výzvednej služby MI6. Reč je o Rowanovi Atkinsonovi, ktorý sa ako Johnny English tentoraz pokúsi odhaliť zlodeja vzácnych korunovačných klenotov. Podobne ako kedysi Peter „Jacques Clouseau“ Sellers v Ružovom Panterovi, tak i Atkinsona ako Johnnyho Englisha zdobí nekonvenčné uvažovanie a vskutku originálna detektívna práca. Film Petera Howitta, režiséra Srdcovej sedmy alebo Zákona príťažlivosti, je prešpikovaný skvelými skečmi, gagmi, ktoré vyčaria úsmev na tvári.

Johnny English
Zobraziť galériu (6)

Sobota 20:00 HBO: Pred polnocou

Stretli sa náhodou vo vlaku a prežili spolu jeden nezabudnuteľný deň vo Viedni. O deväť rokov na to sa stretli v Paríži a zistili, že ich city neochladli. Zobrali sa a majú spolu deti, s ktorými spoločne trávia čas v slnečnom Grécku. Ich viedenskú bezstarostnosť nahradila krutá životná realita, v ktorej obaja čelia vážnym problémom, ktorých neriešenie ich od seba oddeľuje. Dokážu Jesse a Celine opätovne nájsť cestu k sebe alebo sa navždy rozídu? Richard Linklater v tretej časti konverzačnej drámy Pred polnocou konfrontuje nielen svojich hrdinov, ale aj divákov s témou životnej krízy a jej možných zhubných následkov.

Pred polnocou
Zobraziť galériu (6)

Nedeľa 20:40 HBO: My sme Millerovci

Keď ste drogový díler a svojmu šéfovi dlhujete nemalé peniaze za tovar, ktorý vám ukradli, spravíte všetko preto, aby ste sa vyhli tomu, že dostanete guľku do hlavy. Prehovoríte cynickú striptérku, potetovanú tínedžerku a divného mladíka k tomu, aby sa vydávali za členov vašej rodiny a pomohli vám uskutočniť plán na záchranu vášho života. To, čo však David Burke nevie je to, že nič nepôjde tak, ako si on naplánoval, či možno presnejšie, vysnil. V jednej z najlepších amerických mainstreamových komédií posledných rokov excelujú v hlavných úlohách Jennifer Aniston a Jason Sudeikis.

My sme Millerovci
Zobraziť galériu (6)

Nedeľa 21:40 Nova: Do hlbiny

Paula Walkera, ktorý pred necelým rokom tragicky skonal vo veku 40 rokov, si diváci pamätajú predovšetkým z akčných filmov. Do obleku potápača sa navliekne v nedeľu večer, kedy v akčnom thrilleri Do hlbiny bude nielen pátrať po stratenom poklade, ale aj bojovať proti členom drogového kartelu. Podmorské hlbiny dokážu byť zradné a jeden obyčajný nález spustí lavínu udalostí, v ktorých Paul Walker a Jessica Alba bude mať čo robiť, aby všetko v zdraví prežili.

Do hlbiny
Zobraziť galériu (6)

Viac o téme: Jennifer AnistonPaul WalkerMr. Bean
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu