Pondelok4. marec 2024, meniny má Kazimír, zajtra Fridrich

Marciniak odpískal penaltu za ruku: Nechutné rozhodnutie, hanba a zlomené srdce

Marciniak za to môže
Marciniak za to môže (Zdroj: Instagram Sz. M.)

Utorkový šláger F-skupiny Ligy majstrov medzi Parížom St. Germain a Newcastlom United (1:1) ukončila kontroverzia. Obranca anglického tímu Valentino Livramento zahral v nadstavenom čase v šestnástke rukou, keď sa mu do nej odrazila lopta od hrudníka po strele Ousmana Dembeleho.

Skúsený rozhodca Szymon Marciniak nariadil pre PSG penaltu, francúzsky tím vďaka tomu vyrovnal na 1:1 a výrazne sa priblížil k postupu do jarnej vyraďovacej fázy. Rozhodca nevyhodnotil situáciu ako prirodzenú polohu a nebral do úvahy ani odraz lopty od povolenej časti tela. Rozhodnutie poľského arbitra bolo pre mnohých nepochopiteľné. "Vynikajúci bojový výkon od každého jedného hráča. Nemal by byť pokazený takýmto nechutným rozhodnutím," citoval denník The Sun Alana Shearera, klubovú legendu Newcastlu. Podobne komentoval situáciu na sociálnej sieti jeho bývalý spoluhráč Michael Owen: "Mám z toho zlomené srdce, najmä po takom dobrom výkone. Nikdy, a to ani za milión rokov, nemôže byť toto odpískané ako penalta. Sme najďalej od uplatňovania pravidiel o ruke v šestnástke, ako sme kedy boli." Z verdiktu bol znechutený aj bývalý škótsky internacionál Ally McCoist, ktorý komentoval prenos zo zápasu v britskej televízii: "Ak za toto udeľujeme penalty v najväčšej klubovej súťaži na svete, je to hanba."

Viac o téme: FutbalLivramentoDembele
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu