Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Víťazná slovenská žatva v NHL: Slaf dva góly, Fehy a Nemec asistovali!

(Zdroj: TASR/AP Photo/Gene J. Puskar)

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel v noci na stredu dvoma gólmi k víťazstvu Montrealu na ľade Washingtonu 5:2. V drese domácich zaznamenal asistenciu jeho krajan Martin Fehérváry.

Bodoval aj Šimon Nemec, ktorý dosiahol tiež asistenciu a prispel ňou k triumfu New Jersey nad Coloradom 5:3. Calgary uspelo v Bostone 4:1, ale pre Martina Pospíšila sa duel skončil už v závere prvej tretiny, keď dostal trest do konca zápasu. Hráči Edmontonu prehrali po šestnástich stretnutiach a nevyrovnali rekord Pittsburghu v najdlhšej víťaznej sérii v histórii profiligy.
      Slafkovský sa vrátil do prvej formácie a jeho gólové momenty prišli v druhej polovici tretej tretiny. V 52. minúte ho Jake Evans našiel na ľavom kruhu a devätnásťročný útočník prekonal Darcyho Kuempera strelou nad rameno. Prvý muž vlaňajšieho draftu sa presadil aj o necelé tri minúty neskôr počas presilovej hry. Mike Matheson mu prihral na pravú stranu, krídelník si našiel priestor a opäť prestrelil brankára Capitals. Bol to preňho prvý viacgólový zápas v NHL. Bronzový medailista z Pekingu 2022, najužitočnejší hráč olympijského turnaja odohral celkom 17:15 minúty a pripísal si jeden plusový bod, hit, tri strely a dvojminútový trest. V tejto sezóne nastúpil na 50 duelov a získal 22 bodov (9+13). V drese Canadiens zaznamenal dva presný zásahy aj kapitán Nick Suzuki, ktorý pridal aj asistenciu. Raz sa presadil Michael Pezzeta.
      Kríza Capitals pokračuje, keď prehrali piatykrát v rade. Washington mal už v 14. minúte manko 0:3. Domácim nepomohla ani výmena brankárov, Charlieho Lindgrena nahradil Kuemper. Capitals znížili v polovici duelu. Fehérváry našiel pred bránkou Dylana Stromea, ktorý prihral Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý nezaváhal. Za domácich sa presadil v tretej časti ešte Rasmus Sandin. Slovenský bek opäť nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals s Johnom Carlsonom, strávil na ľade 19:35 minúty, zaznamenal jednu "mínusku" a päť striel.
      
 

Viac o téme: HokejNHLSlafkovský
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu