Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

ME 2024: Bellingham autorom víťazného gólu, Anglicko porazilo Srbsko

(Zdroj: TASR/AP Photo/Andreea Alexandru)

Futbalisti Anglicka zvládli svoj úvodný zápas na ME v Nemecku. Jeden z top favoritov šampionátu vyhral v nedeľnom dueli C-skupiny v Gelsenkirchene nad Srbskom 1:0.

Triumf zariadil Jude Bellingham hlavičkou v 13. minúte. V úlohe štvrtého rozhodcu bol slovenský arbiter Ivan Kružliak.
      V druhom kole skupiny sa vo štvrtok 20. júna stretnú Srbi so Slovinskom (15.00) a Angličania s Dánskom (18.00). Z každej skupiny postúpia do osemfinále prvé dvaja a štyria najlepší v šesťčlennej tabuľke tretích tímov.
Iba na srbskej lavičke zostal kapitán Tadič a jeho spoluhráči odolávali zreteľnej prevahe favorita len do 13. minúty. Na tečovaný center Saku z pravej strany si potom na päťku nabehol Bellingham a cez Živkoviča prudkou hlavičkou prekonal brankára - 0:1. Prvý polčas priniesol jedinú strelu na bránku a vďaka nej išli do kabín spokojnejší Angličania. Srbi po zmene strán výrazne zvýšili aktivitu, ktorá im mohla priniesť vyrovnanie po päťdesiatich minútach, no prízemná prihrávka Vlahoviča pred bránku zostala bez odozvy a Trippier zažehnal nebezpečenstvo. Alexander-Arnold sa vzápätí postaral o druhú strelu svojho tímu na bránku, jeho delovku vyrazil Rajkovič a o chvíľu neskôr striedajúci Ilič v poslednej chvíli zabránil zakončeniu Bellinghama. Angličania si udržali čisté konto a do šampionátu vykročili ziskom troch bodov.

Gareth Southgate, tréner Anglicka: "V prvom polčase sme dobre pracovali s loptou, kontrolovali sme zápas a mali sme pridať aj druhý gól. V druhom polčase sme museli ukázať inú stránku a museli sme brániť naše pokutové územie."
      Dušan Vlahovič, útočník Srbska: "Hrali sme proti jednému z favoritov turnaja. V prvom polčase to pre nás bolo veľmi ťažké, pretože sme mali prílišný rešpekt. V druhom sme videli, že s nimi dokážeme hrať, boli sme pokojnejší. Mohli sme aj skórovať, no je to spravodlivý výsledok. Teraz sa musíme zamerať na naše ďalšie zápasy."

Viac o téme: AnglickoSrbskoJude BellinghamME 2023
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu