Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Boston Celtics oslavujú rekordný titul v NBA: Jaylen Brown najužitočnejší!

(Zdroj: TASR/AP Photo/Charles Krupa)

Basketbalisti Bostonu Celtics získali rekordný 18. titul v NBA. V noci na utorok zvíťazili doma nad Dallasom Mavericks 106:88 a vo finálovej sérii uspeli 4:1 na zápasy. Cenu pre najužitočnejšieho hráča finále si prevzal Jaylen Brown.

Celtics sa na čele historickej tabuľky odpútali od Los Angeles Lakers, oba kluby mali doteraz na konte 17 titulov. "Zeleno-bieli" sa z titulu radujú prvýkrát od roku 2008. Pred dvoma rokmi postúpili do finále, no podľahli v ňom Golden State Warriors 2:4 na zápasy. Dallas sa predstavil v bojoch o majstrovský primát prvýkrát od roku 2011, no druhý titul do zbierky nepridal.
      Boston išiel na domácej palubovke od úvodu za triumfom, Dallas v zápase ani raz neviedol. V závere prvej štvrtiny sa rozdiel dostal prvýkrát na hranicu desať bodov (28:18), prvý polčas uzavrel presnou strelou z polovice ihriska Payton Pritchard a zvýšil na 67:46, čo bol dovtedy najvyšší náskok Celtics v zápase. Po zmene strán sa manko natiahlo aj na 26 bodov, hráči Dallasu pôsobili, že neveria v obrat a Celtics si záver pohodlne postrážili. Najlepším strelcom víťazov bol Jayson Tatum s 31 bodmi a 11 asistenciami. Brown potvrdil, že je najkonzistentnejším hráčom novopečených šampiónov a pridal 21 bodov. Dallasu nestačilo 28 bodov a 12 doskokov Luku Dončiča, na ihrisku bývalého zamestnávateľa sa opäť nepresadil Kyrie Irving, druhý líder Mavericks zaznamenal iba 15 bodov.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu