Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z prehliadkového móla rovno na filmové plátna: Tieto herečky vzišli zo sveta módy

Koláž - modelky/herečky Zobraziť galériu (7)
Koláž - modelky/herečky (Zdroj: SITA, telkac.sk)

Je nepísaným pravidlom, že sa modelky po pár megaúspešných rokoch musia skôr či neskôr pozerať po novom zamestnaní. Prečo teda neostať v šoubiznisových vodách a nevyskúšať si filmové prostredie? Verte či nie, niektoré pôvodne modelky to natreli aj skúseným herečkám.

Zvodná Lolita Jovovich

Mila Jovovich
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Úspešná Mila Jovovich má za sebou už obrovský rad filmových úspechov, no jej začiatky všoubiznise sa netýkajú hereckého talentu. Vjedenástich rokoch sa totiž dostala do modelingovej agentúry Prima, potom sa objavila na titulke talianskeho magazínu aj vo francúzskom módnom časopise. Väčší rozruch však spôsobila až vreklame na Guess Jeans, kde ju dali do roly provokatívnej Lolity. Ktovie, či práve táto prezentácia oslovila filmových tvorcov, no jednoznačne sa od toho času vo svete filu vyšvihla.


Zabíjajú so šarmom a vyzerajú sexi: Tieto akčné hrdinky strach nepoznajú


Bluebellská kráska sa vyhrabala zdrogových malérov

Jaime King
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Blonďavá herečka Jaime King je síce momentálne známa najmä zo seriálu Doktorka Zoe, kde patrí medzi krásky bývajúce vmalom mestečku Bluebell, no účasťou vrôznych filmoch sa nedá zahanbiť, predstavila sa aj vklasike Pearl Harbor. Nevinný pohľad ju akoby predurčil na úlohu modelky, ale nevinná rozhodne nie je. Vmodelingových kruhoch bola známa ako „tá schlapčenským menom“, keďže sa nechávala oslovovať James. Už všestnástich mala za sebou fotenie na titulky prestížnych magazínov aneobišla ju ani drogová kariéra. Závislosti na heroíne sa zbavila až po smrti priateľa, módneho fotografa.

Hanblivá Rory ako hviezda predvádzacích mól

Alexis Bledel
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Aj roztomilá tvárička, akú Alexis Bledel rozhodne má, si našla najskôr uplatnenie vo svete modelingu. Na miestnej promenádnej šou si ju všimli veľké agentúry, čo jej kariéru odštartovalo. Počas štúdia sa cez svoju agentúru zoznámila so svojim súčasným manažérom, ktorý ju posielal na prehliadky naprieč celou Amerikou. Aj keď študovala herectvo, jej prvý kontakt sveľkým filmovým svetom bol konkurz na seriál Ženy zrodu Gilmorovcov, kde si ju všetci zamilovali rovnako ako neskôr aj diváci.


Krehká kráska Amanda Seyfried šokuje: Táto droga by podľa nej mala byť legálna


Rosie Huntington-Whiteley: Akčný anjelik

Rosie Huntington-Whiteley
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Aj krásny anjelik zVictoria´s Secret môže ukázať svoje schopnosti vTransformeroch. Srežisérom Bayom Rossom pracovala aj ako modelka pri natáčaní reklamy. Aaj keď to bola jej úplne prvá filmová rola, je každému úplne jasné, že nebude poslednou. Už najbližšie ju uvidíte vsnímke Mad Max: Zbesilá cesta.

Bez opätkov ani na krok

Cameron Diaz
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Vo vysokej modrookej blondíne sa roky praxe vmodelingu nezaprú ani na filmovom plátne. Večne dokonale nahodená asvysokými opätkami na nohách. Štartu jej filmovej kariéry predchádzal takisto svet modelingu, práve ktorý ju posunul ksnímke Maska. No aodtiaľ sa Cameron Diaz prepracovala až ktým najväčším hviezdam. Mimochodom, medzi ne právom patrí.


S hviezdami legendárnej Modrej lagúny sa život nemaznal: Bankrot, depresia a alkohol


Zmóla do Modrej lagúny

Brooke Shields
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Aj hviezda už kultovej Modrej lagúny si svoje hviezdne počiatky užila ako modelka. Vštrnástich sa stala najmladšou modelkou, ktorá kedy bola na obálke prestížneho magazínu Vogue. Oniečo neskôr provokovala vkontroverznej reklame na džínsy od Calvina Kleina. Vkaždom prípade sa však stala úspešnou na obidvoch poliach – ako herečke aj ako modelka. Avďaka tomu patrí Brooke Shields doteraz medzi najznámejšie tváre svetového šoubiznisu.

Viac o téme: Cameron DiazBrooke ShieldsRosie Huntington-WhiteleyMila JovovichJaime KingAlexis Bledel
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu