Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

ZVRAT v prípade úmrtia hollywoodskeho herca: Obvinili štyroch mužov! Dodali mu smrteľnú kombináciu drog

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini/Invision)

V USA zatkli štyroch mužov a obvinili ich zo smrti herca Michaela K. Williamsa. Zomrel vlani v septembri na predávkovanie drogami, no vtedy súdny lekár považoval smrť za nezavinenú inou osobou. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Prokurátor oznámil, že štvorica bola obvinená zo zavinenia hercovej smrti. Dodali mu heroín s prímesou opioidného analgetiká fentanylu, čo spôsobilo Williamsovu smrť.

Našli ho príbuzní v jeho byte

Päťdesiatštyriročného herca našli mŕtveho minulý rok 6. septembra v jeho manhattanskom byte jeho príbuzní. Hercova mediálna zástupkyňa Marianna Shafranová potom jeho smrť potvrdila. "S hlbokým smútkom rodina oznamuje úmrtie Michaela Kennetha Williamsa - herca nominovaného na cenu Emmy. V čase smútku žiadajú o súkromie," uviedla.

ZVRAT v prípade úmrtia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello)

K problémom s drogami sa priznával 

Priama príčina smrti spočiatku nebola známa, no jeho smrť vyšetrovali policajti ako možné predávkovanie. Herec v minulosti otvorene hovoril o svojich problémoch s drogami. "Závislosť len tak neodíde. Je to pre mňa každodenný boj, ale bojujem," povedal v roku 2017. Williamsovou najznámejšou rolou bola postava notorického zlodeja Omara Littlea v seriáli The Wire - Špina Baltimore. HBO ho vysielalo v rokoch 2002 až 2008.

Herec za svoj život stvárnil desiatky filmových a seriálových rolí. Bol päťkrát nominovaný na prestížnu cenu Emmy. Naposledy minulý rok za svoj výkon v seriáli Lovecraftova krajina. Kariéru v šoubiznise však začal ako tanečník, vystupoval na turné Madonny či George Michaela. Na herca spomínajú aj jeho kolegovia.

"Práca s ním bola jednou z najväčších výsad mojej kariéry. Môj obdiv k jeho talentu nepoznal medze. Ak bol na scéne, bol tým najlepším. Bodka," napísal na twitteri herec Edward Norton, ktorý s Williamsom v roku 2019 natáčal film Temná tvár Brooklynu. "Správa o úmrtí Michaela Kennetha Williamsa je devastujúca. Bol členom rodiny HBO cez 20 rokov. Aj keď ho svet poznal pre jeho ohromný talent, my sme ho poznali ako dobrého priateľa," uviedlo HBO vo vyhlásení.   

Viac o téme: HBOMichael K. Williams
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu