Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

SMUTNÁ SPRÁVA pred koncom roka: Zomrela herečka (†89) z Četníckych humoresiek!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Česká televize)

PRAHA - Len dva dni pred Novým rokom obletela verejnosť smutná správa o úmrtí 89-ročnej českej herečky Evy Matalovej. Tá si za roky svojej kariéry zahrala v desiatkach populárnych filmov a seriálov. Najviac ju však diváci vnímajú vďaka sérii Četnícke humoresky.

Herečka Eva Matalová zomrela 29. decembra vo veku 89 rokov. „Na jej poslednej ceste ju spoločne odprevadíme v stredu 4. januára 2023 o 13:00 hod. v obradnej sieni zlínskeho krematória,“ píše sa v smútočnom parte. To tiež prezrádza, že po sebe zanechala manžela Oldřicha, dcéru Zuzanu a päť vnúčat. 

SMUTNÁ SPRÁVA pred koncom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TVORBA Films)

Eva Matalová sa preslávila najmä na Morave, kde v Beskydskom divadle v Novom Jičíne stvárnila v 50. rokoch Dorotku v Strakonickom dudákovi, potom pôsobila v divadle v Uherskom Hradišti, v dnešnom Městskom divadle Zlín a posledné roky hrala v jihlavskom divadle. 

Pred kamerami sa prvýkrát objavila v roku 1959 vo filme Pětikoruna, diváci ju však evidujú najmä zo seriálu Četnícke humoresky. Naposledy si zahrala v roku 2015 po boku Aleny Mihulovej  v ocenenom filme Domáci péče. Vždy sa však považovala za dedinskú herečku a jej úlohy boli prevažne menšie. 

Česť jej pamiatke!

Viac o téme: Četnícke humoreskyEva Matalová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu