Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Princezná ze mlejna po 28 rokoch: Pribudlo zopár vrások, ale inak... Krásna Eliška sa vôbec nemení!

Zobraziť galériu (2)

PRAHA - Rozprávka Princezná ze mlejna od režiséra Zdeňka Trošku patrí k česko-slovenským filmovým klasikám, ktoré si aj po rokoch diváci radi pozrú. Inak tomu nebolo ani tieto Vianoce. A hoci od natáčania uplynulo už celých 28 rokov, na krásnej Eliške by ste to ani nespozorovali. Pribudlo len zopár vrások, ale inak... Vôbec sa nemení!

Krásnu Elišku v rozprávke Pricezná ze mlejna stvárnila vtedy len 16-ročná študentka konzervatória Andrea Černá. Režisér Zdeněk Troška si ju vyhliadol priamo na škole a hneď ju aj obsadil. Počas natáčania však musela nosiť parochňu - autor si totiž predstavoval princeznú s plavými a vlnitými vlasmi a herečka mala rovné a hnedé vlasy. 

Princezná ze mlejna po
Zobraziť galériu (2)

Od natáčania tento rok uplynulo už celých 28 rokov a Andrea Černá sa herectvu venuje dodnes. Devätnásť rokov pôsobila v Divadle J. K. Tylu v Prahe, odkiaľ potom presla do Divadla na Vinohradoch. Okrem toho hráva v seriáloch, rada spieva a píše básne. A aj v 44 rokoch vyzerá stále rovnako dobre, ako v časoch, keď stvárňovala Elišku. 

„Bol to krásny čas, ľudia ma stále spoznávajú,“ priznala herečka, ktorá si svoje súkromie prísne stráži. Jediné, čo prezradila, je len to, že vždy túžila po veľkej rodine, čo sa jej však nesplnilo. „Súkromie si stráži, ale päť detí, ako som chcela, už porodiť nestihnem,“ prezradila Andrea, no hneď dodala, že je šťastná a nemá sa na čo sťažovať. 

Pozrite, ako dnes vyzerá!

 

 

Viac o téme: Andrea Černá
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu