Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nóri prerobili český klenot: NOVÁ POPELKA mieri na obrazovky Tv Joj... U divákov vyvolala POBÚRENIE!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Storm Films/Filmové studio Barrandov)

BRATISLAVA - Nie je tajomstvom, že český kinematografický klenot Tři oříšky pro Popelku je obľúbený nielen v našich končinách, ale aj v ďalších kútoch sveta. Veľkej popularite sa teší napríklad v Nórsku... Až natoľko, že sa minulý rok rozhodli spraviť jej prerábku. Novinka s názvom Tri priania pre Popolušku sa už dnes večer objaví na obrazovkách Tv Joj. A týmto nová Popelka už stihla pobúriť divákov!

Filmov na tému chudobného dievčaťa, ktoré po smrti otca zostane v opatere zlej macochy a nakoniec sa silou osudu vydá za bohatého princa, je na svete mnoho. No tá, natočená podľa knihy Boženy Němcovej, bola donedávna len jedna. A dodnes ju Česi a Slováci považujú za kinematografický klenot, bez ktorého si Vianoce nedokážu ani predstaviť. 

Nóri prerobili český klenot:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Storm Films)

Od minulého roka však existuje aj nová verzia... Nórom sa totiž československá rozprávka páčila natoľko, že sa ju rozhodli prerobiť. Novinka s názvom Tri priania pre Popolušku mala premiéru v polovici novembra minulého roka. A v mnohých divákoch vyvolala prekvapenie, spojené s jemným pobúrením. Tvorcovia totiž do deja zakomponovali bozk dvoch mužov. 

Nóri prerobili český klenot:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Storm Films)

Prerábku legendárnej Popelky už dnes večer odvysiela aj televízia Joj. No na naše obrazovky sa dostane cenzúrovaná verzia, v ktorej je scéna s bozkom vystrihnutá. Kontroverzný bonus sa mal premietať iba v Nórsku. „My osobne sa domnievame, že ide o prejav nedôvery a obavu, že by takýto moment diváci mimo Nórska neprijali,“ vyjadril sa pred rokom český distribútor filmu - spoločnosť Bontonfilm.

Pozrite si nórsku Popolušku dnes o 20:35 na Tv Joj a dajte nám na našom profile na sociálnej sieti Facebook vedieť, ako sa vám páčila!

Viac o téme: Tři oříšky pro Popelku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu