Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Deň s Nadáciou Markíza už po desiaty raz: Zameraný na duševné zdravie mladých

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

Celý štvrtok 7. decembra 2023 bude vo vysielaní televízie Markíza patriť jubilejnému 10. ročníku jedinečného podujatia s názvom Deň s Nadáciou Markíza. Aj tento rok je pre divákov pripravený program plný lásky, dobra a silných skutočných príbehov, s ktorým sa už tradične spája finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza.

„Už štvrtý rok po sebe sme sa rozhodli Deň s Nadáciou Markíza venovať mimoriadne dôležitej téme detského duševného zdravia, s cieľom zlepšiť dostupnosť psychologickej pomoci pre všetky deti. Udalosti posledných rokov mali výrazne negatívny vplyv na krehkú a citlivú detskú psychiku. Problémy narastajú aj v školách, kde šikanovanie stále pretrváva a neraz sa končí tragicky. Deti bojujú s depresiami, násobne u nich narastá sebapoškodzovanie a zvyšuje sa aj počet pokusov o samovraždu. Tento rok preto bude pomoc smerovať Detskému a adolescentnému oddeleniu Psychiatrickej kliniky Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice Martin na vybudovanie Detského denného psychiatrického stacionára,“ hovorí Peter Gažík, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Deň s Nadáciou Markíza
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Denný stacionár je miesto, kde sa poskytuje liečba a podpora deťom a tínedžerom s trápeniami duše. Tá sa uskutočňuje formou terapie a aktivít prispôsobených ich veku a problémom. Je to miesto, kde môžu deti nájsť bezpečie a pomoc v náročných časoch. Pointa spočíva v tom, že deti trávia deň v stacionári, ale popoludní idú domov k rodine. Malí pacienti navštevujú stacionár buď na každodennej báze alebo podľa potreby niekoľkokrát do týždňa. Za doterajších deväť ročníkov Dňa s Nadáciou Markíza sa podarilo vyzbierať a rozdeliť neuveriteľných 815-tisíc eur, ktoré pomohli deťom v nemocniciach, rodinám v núdzi aj charitatívnym organizáciám. Deň s Nadáciou Markíza sa bude vinúť vysielaním TV Markíza po celý deň. Teleráno bude celé venované téme detského duševného zdravia a plné známych tvárí. Zaspieva obľúbená speváčka Zuzana Smatanová i Celeste Buckingham. Ambasádorom Dňa s Nadáciou Markíza bude herečka Kristína Kanátová, moderátorka spravodajstva Ivana Zuzelková, moderátor Počasia Vratko Sirági a hospodár Martin Bagar. Mladý herec a moderátor Oliver Oswald sa odhodlal riešiť traumatickú skúsenosť s psychológom až po rokoch, v Teleráne prezradí prečo. Herec z Mamy na prenájom Martin Klinčúch bude na základnej škole v Stupave zisťovať, čo pre deti znamená šťastie.

Oliver Oswald
Zobraziť galériu (3)
Oliver Oswald  (Zdroj: oteckovia.markiza.sk)

Tohtoročná komunikácia Dňa s Nadáciou Markíza odštartovala teasingovou fázou, v rámci ktorej zamestnanci a spolupracovníci televízie Markíza, vrátane moderátorov, hercov, influencerov a ďalších tvárí známych z jej obrazoviek, zdieľali na sociálnych sieťach symbol bieleho srdca na modrom pozadí. Vďaka tejto aktivite a jej následnému odhaleniu sa podarilo vyvolať pozornosť a vzbudiť záujem širokej verejnosti o jubilejný ročník tohto výnimočného podujatia. Partnermi desiateho ročníka Dňa s Nadáciou Markíza sú, rovnako ako uplynulé dva roky, spoločnosť UniCredit Bank a poisťovňa UNIQA, ku ktorým sa pridali aj značky Pepco, Volvo Run a OMV. Až do štvrtka 7. decembra 2023 vrátane celého dňa do polnoci môžete podporiť Deň s Nadáciou Markíza aj vy:

  1. prostredníctvom SMS zaslanej v tvare: DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877 (v sieti všetkých operátorov, cena jednej SMS je 5 eur). Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov

  2. ľubovoľným príspevkom priamo na číslo účtu verejnej zbierky: SK57 1111 0000 0003 3322 2023

  3. jednoduchým darovaním online priamo cez darovací formulár na webovej stránke https://www.markiza.sk/nadacia/chcem-pomoct.

Ďakujeme, že spolu s nami pomáhate tým najzraniteľnejším - deťom!

 

 

 

           

 

 

 

Viac o téme: Charitatívna akciaTV MarkízaPomoc deťom
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu